Βγαίνουν για τσιγάρο αλλά δεν γυρίζουν να πληρώσουν το λογαριασμό


Έχει και τα τραγελαφικά του ο αντικαπνιστικός νόμος.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) Νίκη Κωνσταντίνου, η οποία μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωινή Ενημέρωση», πελάτες βγαίνουν έξω για τσιγάρο και ρίχνουν «πιστόλι» στα μαγαζιά!

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι η καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, με τον οριζόντιο, σχεδόν εκβιαστικό, τρόπο που θα επιχειρείται να εφαρμοστεί, είναι αναμενόμενο ότι θα έχει οδυνηρές συνέπειες στον κλάδο της Εστίασης. Συνέπειες… σε όλα τα επίπεδα!

Αφενός κύριο πρόβλημα είναι το προφανές: το οριστικό κόψιμο του τσιγάρου, έχει άμεσο αντίκτυπο στους τζίρους των καταστημάτων. Όταν μία μεγάλη μάζα πελατών είναι καπνίζοντες και πλέον δεν μπορούν να καπνίσουν μέσα στο κατάστημα, είναι αναπόφευκτο ότι θα αποθαρρυνθούν να επισκεφθούν το κατάστημα. Για να μην αναφερθούμε στις ανεκδιήγητες καταγγελίες στο 1142, που μόνο διχόνοια μπορούν να σπείρουν σε έναν ήδη ταλαιπωρημένο κλάδο.

Αφετέρου, έχουμε σκηνικά απείρου κάλλους, όπως αυτό για το οποίο ενημερωθήκαμε με επιστολή, από ιδιοκτήτη καταστήματος, σύμφωνα με τον οποίο, πελάτες του μαγαζιού που βγήκαν εκτός με τη δικαιολογία του καπνίσματος… άφησαν ένα ωραιότατο φέσι ρίχνοντας “πιστόλι” στο κατάστημα. Το περιστατικό συνέβη σε γνωστό μαγαζί Εστίασης στην Αθήνα με ζωντανή μουσική. Ποιος θα πληρώσει ΚΑΙ αυτή τη ζημιά στον ιδιοκτήτη; Μα φυσικά κανείς», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚΕΔΙ.

279 Shares