Το τεχνικό πρόγραμμα «πυροδότησε» το κλίμα στο Δ.Σ. Βισαλτίας

Η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα «πυροδότησε» το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας.

Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν δύο συναντήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, στις οποίες κατατέθηκαν οι προτάσεις για την ολοκληρωμένη σύνταξη του προγράμματος, η αντιπολίτευση έφτασε στη χθεσινή συνεδρίαση με άλλες… διαθέσεις.

Το θέμα αναβλήθηκε και αποφασίσθηκε να γίνει μία νέα συνάντηση των επικεφαλής για την κατάθεση προτάσεων και κατ’ επέκταση δεν συζητήθηκε και το θέμα του προϋπολογισμού, καθώς απαιτείται η έγκριση του τεχνικού προγράμματος.

Τα περισσότερα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, δήλωσε:

«Δυστυχώς είχαμε αναβολή του τεχνικού προγράμματος , που σημαίνει ότι θα πάει πιο πίσω, όποιο έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και όποιο καινούργιο έργο θέλουμε να προχωρήσουμε. Το λυπηρό είναι για τους πολίτες αλλά ακόμη περισσότερο και για μας.

Διότι καθίσαμε πριν από αρκετές ημέρες με τους επικεφαλής των παρατάξεων στο ίδιο τραπέζι και συμφωνήσαμε πάνω στο συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα, όμως δυστυχώς σήμερα αποδείχθηκε ότι δεν θέλουν να γίνονται έργα υπέρ των δημοτών.

Δεν θέλουν αυτή η δημοτική αρχή να κάνει σωστά πράγματα και ήρθαν και ζήτησαν αναβολή για να μας φέρουν εκ των υστέρων τις προτάσεις τους. Δεχτήκαμε την αναβολή.

Έχουμε δείξει πολλές φορές ότι είμαστε υπέρ της συναίνεσης και της δημοκρατίας, και για αυτό τους καλέσαμε δύο φορές να συζητήσουμε το τεχνικό πρόγραμμα. Ζητήσαμε από τότε τις προτάσεις τους, όμως σήμερα συμφώνησαν σε μία αναβολή για να μας τις φέρουν εκ των υστέρων. Είναι κρίμα, χάνουμε χρόνο…. Θα μπορούσαμε να καταλήξουμε αφού είχαμε κάνει ήδη δύο συναντήσεις μαζί τους.

Ένα ακόμη λυπηρό γεγονός είναι ότι βλέπουμε τακτικά στα δημοτικά συμβούλια να ανεβαίνουν οι τόνοι χωρίς να υπάρχει λόγος. Είναι το υψηλότερο όργανο του δήμου μας, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, να σεβόμαστε τους κανονισμούς, να σεβόμαστε τον πρόεδρο που διευθύνει την συζήτηση.

Δεν χρειάζονται εντάσεις. Αυτά που έχουμε να πούμε, μπορούν να συζητηθούν σε ήπιους τόνους και μόνο με επιχειρήματα μπορούμε να πείσουμε τον άλλο, όχι με τις φωνές. Ελπίζω εδώ να τελειώσουμε με αυτό το καθεστώς. Ο κόσμος μας βλέπει, είμαστε εκπρόσωποι του κόσμου, μας ψήφισε να τον εκπροσωπούμε εδώ και να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Δεν επιτρέπεται σε ένα τέτοιο όργανο του Δήμου Βισαλτίας, να έχουμε μια τέτοια εικόνα, αν θέλουμε να πάει μπροστά ο Δήμος μας. Λυπάμαι παρά πολύ και ελπίζω εδώ να τελειώσει».

64 Shares