Κάλεσμα στους κατοίκους να αντιδράσουν στην υποβάθμιση του Κ.Υ. Στρυμονικού από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηράκλειας

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους του Δήμου Ηράκλειας, η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Στρυμονικού. Στο πλαίσιο του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης, στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας θα παύσει η 24ωρη λειτουργία του και θα προσφέρει υπηρεσίες μόνο κατά τις πρωινές ώρες.

Σε μια περιοχή στην οποία οι ανάγκες για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι αυξημένες, σε μια περιοχή όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι αγροτοκτηνοτρόφοι με χαμηλά εισοδήματα μακριά από το Νοσοκομειακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

«Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία, ούτε μεμονωμένη. Γίνεται σε όλο το νομό, σε όλη την επικράτεια με στόχο τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Είναι το αποτέλεσμα της βάρβαρης και ανάλγητης αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την Ε.Ε. και υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις και της σημερινής που επιδιώκουν βήμα βήμα τη συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών υγείας προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος των πενιχρών πλέον εισοδημάτων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων,» τονίζει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ηράκλειας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ηράκλειας καλεί τους κατοίκους όλης της περιοχής να βγουν μπροστά και να αντιδράσουν δυναμικά σε κάθε σχέδιο της Κυβέρνησης που στόχο έχει την υποστελέχωση και υποβάθμιση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσθέτει:

«Τα Δημοτικά Συμβούλια της Περιφερειακής μας ενότητας πρέπει να πάρουν θέση ενάντια σε τέτοιες ενέργειες και να αφήσουν κατά μέρος τις δικαιολογίες ότι τέτοια ζητήματα δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων τους».

(Φωτογραφία αρχείου)

Κοινοποίηση