Ενισχύσεις de minimis σε ροδάκινα, νεκταρίνια, αμύγδαλα και καπνό- Εκτός ενισχύσεων ο νομός Σερρών


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης ενέκρινε τη χορήγηση σε παραγωγούς ροδακίνων, νεκταρινιών, αμυγδάλων και ποικιλιών καπνού, ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis).

Η απόφαση του κ. Βορίδη προβλέπει την καταβολή συνολικού ποσού ύψους 19.255.000 ευρώ που θα κατευθυνθεί αναλυτικά στους κάτωθι δικαιούχους:

• Παραγωγοί επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών σε όλη τη χώρα θα ενισχυθούν με τα ποσά των 70 και 50 ευρώ ανά στρέμμα αντίστοιχα.

• Παραγωγοί αμυγδάλων όλης της χώρας θα ενισχυθούν με το ποσό των 80 ευρώ ανά στρέμμα και

• Παραγωγοί των ποικιλιών καπνού «Κατερίνη» και «Μπασμάς» που διατηρούν τις εκμεταλλεύσεις τους στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Γρεβενών, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων, Φλώρινας και Χαλκιδικής θα ενισχυθούν με το ποσό των 50 ευρώ ανά στρέμμα.

Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2019.

Ο κ. Βορίδης σε σχετική δήλωσή του τόνισε ότι αφουγκράζεται την αγωνία των παραγωγών και ανταποκρίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα για την οικονομική στήριξή τους. «Με αίσθημα ευθύνης βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό των αγροτών μας οι οποίοι αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ατμομηχανής του πρωτογενούς τομέα για την οικονομία μας» κατέληξε.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως εκτός των ενισχύσεων, έμειναν οι καπνοπαραγωγοί του νομού Σερρών.

Κοινοποίηση