Στα… άδυτα της ΕΒΖ Σερρών- Επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις ο νέος επενδυτής Χρ. Καραθανάσης (Φωτογραφίες)

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Στα… άδυτα του εργοστασίου ζάχαρης των Σερρών, μπήκε σήμερα το Infonews24, αποτυπώνοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Η πάλαι ποτέ κραταιά ΕΒΖ που έσφυζε από… ζωή και κίνηση, μοιάζει σήμερα με έρημο… τοπίο, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sugar Royal Χρήστο Καραθανάση, να επιχειρεί να δώσει ξανά… ζωή στο εργοστάσιο.

Να υπενθυμίσουμε πως με πρωτοβουλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, υπεγράφη στις 5 Νοεμβρίου, η συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, της Τράπεζας Πειραιώς, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας και της Royal Sugar.

Αυτές τις ημέρες, μάλιστα, ο κ. Καραθανάσης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Infonews24, επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις, προκειμένου να τις επιθεωρήσει, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες για την «ανακαίνιση» του εργοστασίου.

Η ανακαίνιση έχει ξεκινήσει από το χώρο όπου βρίσκονται τα γραφεία, ενώ- πληροφορίες αναφέρουν- ότι γνωστός Σερραίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης, ζήτησε να νοικιάσει το χώρο του εστιατορίου, προκειμένου να το λειτουργήσει.

Αυτό που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η παντελής απουσία φορέων και ιδιωτών, καθώς- κύκλοι προσκείμενοι στους επενδυτές αναφέρουν ότι- ουδείς έσπευσε να ενημερωθεί και να συναντηθεί με τους επενδυτές, ούτε αγρότες, ούτε εργαζόμενοι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως μόνο ελάχιστοι συνταξιούχοι βρέθηκαν στο χώρο προκειμένου να συναντηθούν με τον κ. Καραθανάση και να τον συγχαρούν, ευχόμενοι προς αυτόν να συμβάλει στην «άνθιση» και πάλι της βιομηχανίας.

34 Shares