Η Σερραία δημοσιογράφος Λ. Ιωαννίδου φτιάχνει κιμαδόπιτα και μοιράζεται τη συνταγή μαζί μας

Εκτός από άριστη δημοσιογράφος, φαίνεται πως είναι και… δεξιοτέχνης της κουζίνας.

Η Σερραία δημοσιογράφος Λένια Ιωαννίδου, ετοίμασε μια λαχταριστή κιμαδόπιτα και αποφάσισε να μοιραστεί τη συνταγή, με τους αναγνώστες του Infonews24.

Υλικά

Για τα φύλλα:

1 κιλό αλεύρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1κ.γ. αλάτι
400ml χλιαρό νερό (2 φλ. τσαγιού)

Γέμιση:

800γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι (στο multi)
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
200 γρ. μοτσαρέλα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα φύλλα:

Ανακατεύουμε τα υγρά με το αλάτι και στην συνέχεια.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα με τρία τέταρτα, αφού τη σκεπάσουμε μια πετσέτα.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 8 και ανοίγουμε 4 φύλλα για κάτω και 4 για να απλωθούν πάνω από τη γέμιση.

Για την υπόλοιπη πίτα:

Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα 4 φύλλα.

Απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε από πάνω τα άλλα τέσσερα φύλλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.