Διπλασιάστηκε μέσα σε λίγες μέρες ο μισθός του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ηράκλειας


Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός του διπλασιασμού του μισθού του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ηράκλειας Δημήτρη Τζήκα, μέσα σε μερικές- μόλις- ημέρες.

Μία απόφαση νόμιμη μεν, αλλά αρκετοί θέτουν το ζήτημα της ηθικής. Κοινώς, «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό»;

Σύµφωνα µε διατάξεις του σχετικού νόμου, η αμοιβή του Προέδρου της ΔΕΥΑ πρέπει να είναι το 50% της αμοιβής του Δημάρχου, η οποία ανέρχεται στα 3.420,00€ και κατ’ επέκταση η αμοιβή του Προέδρου ανέρχεται στα 1.710 ευρώ µηνιαίως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Ηράκλειας συνεδρίασε αρχικά στις 18 Οκτωβρίου 2019 και στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Επιχείρησης ανακοίνωσε ότι «µειώνει την χρηµατική αποδοχή του στα 900 ευρώ (καθαρά) έως και την ρύθµιση των οφειλών της επιχείρησης και της οικονοµικής επανόδου στην κανονικότητα όσον αφορά τα έσοδα-έξοδα και την λειτουργία της οπότε και θα ξανά συνέλθει, δια αυτόν τον λόγο το ∆.Σ της Επιχείρησης δια να αποφανθεί περί της αποζηµίωσης του προέδρου της µε τα νέα δεδοµένα».

Όσον αφορά την αποζηµίωση των µελών του ∆.Σ:

Κατά δήλωση τους η οποία καταγράφηκε στα πρακτικά:
1) Ο Αντιπρόεδρος Μαλαµατής Μπουντράκης δεν επιθυµεί να λαµβάνει ούτε το µισθό του αντιπροέδρου αλλά και ούτε και την προβλεπόµενη αποζηµίωση δια την παρουσία- συµµετοχή του επί της συνεδρίασης του ∆.Σ.
2) Οι κ. Στοίλας, Σαλµάς, Πατούσης, Νεόλιατζης και η εκπρόσωπος των εργαζοµένων κα Μπαντή µε σύµφωνη γνώµη αποφάσισαν να µην λαµβάνουν την προβλεπόµενη αποζηµίωση από τις συνεδριάσεις του ∆.Σ.
3) Ο Εισηγητής και γραµµατέας δήλωσαν να µην λαµβάνουν την προβλεπόµενη αποζηµίωση από τις συνεδριάσεις του ∆.Σ.
4) Οι κα Αυτζή, κ. Μπαντοτάκης, κ. Αναστασιάδης και κα Κούδα σύµφωνα µε την απόφαση του ∆.Σ θα λαµβάνουν το ποσό των 50,00€ για κάθε συµµετοχή του στο ∆.Σ της Επιχείρησης.
(Δείτε τα πρακτικά της συνεδρίασης της 18ης Οκτωβρίου 2019, εδώ)

Ωστόσο, σαράντα μόλις ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιχείρησης, ο Πρόεδρός της την πλήρη εφαρµογή της Υπουργικής Απόφασης 728/2018 (ΥΑ 72865 ΦΕΚ Β 5726 2018 µε την ισχύ της από 1/1/2020, δηλαδή να καθορισθεί η αμοιβή του 1.710 ευρώ µηνιαίως.

Στην συνέχεια το λόγω έλαβαν τα µέλη: κ. Μπουντράκης Μαλαµατής, κ. Σαλµάς Ηλίας, κ. Στοΐλας Ελευθέριος, κ. Πατούσης Ιερουσαλήµ και ο κ. Νεολιατζής Αναστάσιος και δήλωσαν ότι δεν επιθυµούν την παραπάνω αποζηµίωση.
(Δείτε τα πρακτικά της συνεδρίασης της 28ης Νοεμβρίου 2019, εδώ)

Η στροφή 180 μοιρών από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ηράκλειας έχει προκαλέσει και σχολιάζεται, ενώ αρκετοί αναρωτιούνται αν πέτυχε ένα μεγάλο άθλο, που μοιάζει και λίγο με ουτοπία, μέσα σε 40 μόλις ημέρες να έχει ρυθμίσει τις οφειλές της επιχείρησης και αυτή να επανήλθε στην κανονικότητά της, αφού ο ίδιος είχε δηλώσει πως «µειώνει την χρηµατική αποδοχή του στα 900 ευρώ (καθαρά) έως και την ρύθµιση των οφειλών της επιχείρησης και της οικονοµικής επανόδου στην κανονικότητα όσον αφορά τα έσοδα-έξοδα και την λειτουργία της οπότε και θα ξανά συνέλθει».

Κοινοποίηση