Το… θέατρο του παραλόγου και στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βισαλτίας για τον προϋπολογισμό (Φωτογραφίες)

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει με τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Βισαλτίας, οι οποίες είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα προς… αποφυγή του «Κλεισθένη» και της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μετά τη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, με θέμα τον προϋπολογισμό και της αναβολής που ζήτησαν αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, σήμερα το βράδυ τέθηκε εκ νέου το θέμα, με τις ίδιες παρατάξεις, να προσέρχονται στη συνεδρίαση με τις ίδιες… διαθέσεις.

Η επικεφαλής αντιπολιτευόμενης παράταξης Τιμοθέα Ρακιτζή ζήτησε και πάλι αναβολή, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμά Μπακαλούδη να μην την κάνει αποδεκτή, τονίζοντας πως έχει το δικαίωμα.

Ο κ. Αστέριος Δουβίτσας (επικεφαλής αντιπολιτευόμενης παράταξης) ζήτησε τότε να καταθέσει δική του πρόταση προϋπολογισμού, με την κ. Βάνα Πλιάκου (επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης) να τον… κυνηγά για να μην το κάνει, γιατί προφανώς στόχος ήταν η εκ νέου αναβολή, να ακολουθεί «διαπραγμάτευση» Πλιάκου- Δουβίτσα, ακολούθως ο κ. Δουβίτσας να επανέρχεται και να ζητά να αποσυρθεί η πρόταση που ο ίδιος κατέθεσε και τελικά να αποχωρούν οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, πλην του κ. Γεράσιμου Λάγιου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σοβαρότης μηδέν και ιστορίες καθημερινής… τρέλας.

Επειδή, στην αρχή της συνεδρίασης υπήρξε απαρτία και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του νόμου, μπόρεσε να συνεδριάσει τελικά το δημοτικό συμβούλιο με τους εναπομείναντες συμβούλους και με τον προϋπολογισμό να εγκρίνεται με 8-1, καθώς ο κ. Λάγιος τον καταψήφισε.