ΔΡΟΜΕΑΣ: Η συμφωνία με το Γερμανικό στρατό και η πιθανότητα «μετακόμισης» της επιχείρησης στο εξωτερικό (Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας
Επιμέλεια: Ζωή Χειμωνίδου

Στη σημασία της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ του Γερμανικού Στρατού και της εταιρίας ΔΡΟΜΕΑΣ, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, σύμβαση διαρκείας 2+1+1 έτη για την παραγωγή εξήντα χιλιάδων (60.000) ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων γραφείων, προϋπολογισμού 15.000.000 (15 εκατ.) ευρώ, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της εταιρείας Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σερρών.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου, ήταν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΡΟΜΕΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας.

Αναφερόμενος στα ηλεκτρικά, ρυθμιζόμενα, γραφεία, ο κ. Παπαπαναγιώτου υπογράμμισε πως δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης του ύψους στα μέτρα του σωματότυπου του καθενός, αλλά και παράλληλα, μετά από ώρες εργασίας που έχει την επιθυμία να σηκωθεί ο εργαζόμενος, με ένα κουμπί να σηκώνεται το γραφείο για να εργασθεί όρθιος και μετά με το πάτημα κουμπιού το γραφείο να επανέρχεται.

«Το συμβόλαιο που υπογράψαμε με το Γερμανικό στρατό έχει ιδιαίτερη σημασία. Το 2020 ο ‘ΔΡΟΜΕΑΣ’ ξεκινά με παραγγελίες της τάξης των 20 εκατομμυρίων. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μπαίνει για τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον, σε μία άλλη πορεία που ξεφεύγει από την περίοδο της κρίσης, στη διάρκεια της οποίας πολλές φορές αισθάνθηκα ότι δεν θα τα κατάφερνα,» δήλωσε με μία δόση πικρίας, ο κ. Αθ. Παπαπαναγιώτου.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του «ΔΡΟΜΕΑ», το 2004 και το 2007- που ήταν η τελευταία καλή χρονιά- οι πωλήσεις έφτασαν τα 24 εκατομμύρια ευρώ και πως αυτό το μέγεθος συρρικνώθηκε ταχύτατα στα 4 εκατομμύρια.

«Προχωρήσαμε εκείνες τις εποχές σε επενδύσεις, βασιζόμενοι στα τότε νούμερα και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το φαινόμενο της κατάρρευσης της αγοράς. Όχι της επιχείρησης, αλλά της αγοράς. Οι επενδύσεις που κάναμε μέχρι και το 2009 μας βοήθησαν στην εξωστρέφεια και η πρώτη μας δουλειά ήταν ο διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναλάβαμε και που μας κράτησε προ στιγμήν. Το 2013 ξεκίνησε η συνεργασία με τον Γερμανικό στρατό και με αρκετά συμβόλαια ανά έτος και φτάσαμε στο σήμερα που οι εξαγωγές μας κυμαίνονται στο 75% με 80% του τζίρου, γιατί η εσωτερική αγορά δεν έχει ανακάμψει. Παρατηρήσαμε, βέβαια, ότι το 2019 είχαμε στην εσωτερική αγορά μία αύξηση του 15%. Απλά έχει σημασία ότι αρχίσαμε μία θετική πορεία,» επεσήμανε ο κ. Παπαπαναγιώτου, ο οποίος αναφέρθηκε και στο… Γολγοθά που αντιμετωπίζει καθημερινά ως επιχείρηση και στο «αφιλόξενο», για τις επιχειρήσεις, περιβάλλον:

«Δεν μπορεί ο ΔΡΟΜΕΑΣ που κάνει παραγωγή, να πληρώνει το χρόνο 70 χιλιάδες ΕΝΦΙΑ και μάλιστα σε περίοδο κρίσης. Είναι ένας πρόσθετος φόρος γιατί δεν είναι ανταποδοτικός και είμαι εναντίον. Η μεταφορά μιας επιχείρησης έχει τρεις προοπτικές: Κύπρος, Λουξεμβούργο, Βέλγιο. Εμείς σκεφτόμαστε για Λουξεμβούργο, Βέλγιο. Αλλά δεν είναι οριστική. Θα την οριστικοποιήσουμε μετά από 2 χρόνια».