Τζιτζικώστας για διόδια: Αντιαναπτυξιακά και αντικοινωνικά τα διόδια-Περιμένουμε τη δίκη στο ΣτΕ

Τον Απρίλιο αναμένεται να εκδικαστεί η προσφυγή που είχε καταθέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατά των διοδίων. Η Περιφέρεια είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας την 1η Οκτωβρίου 2018 ζητώντας από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας να ακυρώσει αφενός τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων, αφετέρου την προβλεπόμενη αύξηση των τελών διέλευσης.

Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τότε είχε αναφέρει ότι η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση πρόκειται να δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα, τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών, όσο και στην οικονομία της περιοχής καθώς πλήττει τον τουρισμό, τη μεταφορική και την εξαγωγική δραστηριότητα και τη διακίνηση προϊόντων.

Στο περιθώριο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα μέσα της εβδομάδας για τον Τύμβο Καστά ο κύριος Τζιτζικώστας ερωτήθηκε από το μέσα ενημέρωσης των Σερρών για τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Στρυμονικό και δήλωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έχει προσφύγει από τις 1 Οκτωβρίου 2018 κατά της υπουργικής απόφασης στο ΣτΕ. Δυστυχώς, η υπόθεση αυτή έχει αναβληθεί, όχι με δική μας ευθύνη με απόφαση του ΣτΕ και θα εκδικαστεί τον Απρίλιο.»

Ο κύριος Τζιτζικώστας δηλώνει αισιόδοξος ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα εξετάσει πολύ σοβαρά τον φάκελο της Περιφέρειας και τονίζει: «Στο φάκελο που καταθέσαμε στο ΣτΕ παρουσιάζουμε πολύ αναλυτικά και με επιχειρήματα προσπαθούμε να εξηγήσουμε γιατί κατά τη γνώμη μας, αυτό το μέτρο είναι και αντιαναπτυξιακό και αντικοινωνικό»

6 Shares