Η χαμένη ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό Κρι Κρι


Ο Πανσερραϊκός Κρι Κρι έχασε, κυριολεκτικά, τη μεγάλη ευκαιρία φύγει νικητής από την έδρα του πρωτοπόρου Μακεδονικού και να βάλει «φωτιά» στην κορυφή της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής!

Παρά την ήττα όμως, οι «νεοφώτιστοι» τερματίζουν πέμπτοι στο τέλος του πρώτου γύρου, με μόλις 3 νίκες διαφορά από τις δύο προνομιούχες θέσεις που εξασφαλίζουν την απευθείας άνοδο και δύο νίκες από την τρίτη θέση που, ενδεχομένως, θα δώσει και αυτή εισιτήριο για τη Εθνική μέσω αγώνων μπαράζ.

Η Σερραϊκή ομάδα μπήκε συγκεντρωμένη και αποφασισμένη στο γήπεδο για να κατακτήσει τη νίκη και μόλις στο 4’ προηγήθηκε 2-8. Ωστόσο το προβάδισμα στο σκορ άλλαξε χέρια στο 6’ με το πρώτο σουτ-τρίποντο του Καραμπέκη που μόλις μπήκε από τον πάγκο και διατηρήθηκε για τους γηπεδούχους ως το τέλος της εναρκτήριας περιόδου (17-16).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, παρότι οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, ο Πανσερραϊκός πατούσε εμφανώς καλύτερα και θα μπορούσε να κλείσει το ημίχρονο με μεγαλύτερη διαφορά από το τελικό +3 (33- 36), εάν δεν έχανε 6/10 βολές και τουλάχιστον 3 εύκολα lay up!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου μάλιστα προηγήθηκε +7 (33-40), όταν ο αρχηγός Γεωργιανός Π. σκόραρε στην ίδια φάση τρίποντο και κερδισμένη βολή. Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν σωστά, ισοφάρισαν 42-42 στο 25’ και προηγήθηκαν με 53-50 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Όπως αναμενόταν, στο τέταρτο δεκάλεπτο ο αγώνας εξελίχθηκε σε γερό ντέρμπι με το σκορ ισόπαλο 58-58 στο 35’. Από ένα κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ στο κέντρο του γηπέδου οι πράσινοι» πήραν το μέγιστο όφελος και προηγήθηκαν 65-58 στο 37’, αλλά ο Κάτος απάντησε με 6 συνεχόμενους πόντους και έκλεισε αμέσως την «ψαλίδα» της διαφοράς διαμορφώνοντας το 65- 64, ένα μόλις λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα. Δύο συνεχόμενα επιπόλαια λάθη από τα «λιοντάρια» σε άμυνα κι επίθεση, χάρισαν με εύκολο τρόπο τη νίκη στους γηπεδούχους που πέτυχαν ένα ανέλπιστο 7-0 και πήραν τελικώς το ροζ φύλλο αγώνα με 72-64.

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού Κρι Κρι, κ. Ραδής Θεοδωρίδης δήλωσε μετά το πέρας της αναμέτρησης: «Η ομάδα για άλλη μια φορά είχε διακυμάνσεις. Κατάφερε όσο ήταν συγκεντρωμένη στη τακτική να διεκδικεί την νίκη επί ‘ίσοις όροις’. Ήταν σε μεγάλο διάστημα καλύτερη από τον αντίπαλο, αλλά δυστυχώς αυτό δεν αποτυπώθηκε σε αριθμούς, αφού 4 (κρίσιμα) χαμένα lay up, χαμένες βολές, δύο κρίσιμα λάθη και 2 χαμένα rebound οδήγησαν στην ήττα. Μια ήττα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μια ήττα που πήρε διαστάσεις χωρίς λόγο. Κρίμα για την ομάδα αλλά συνεχίζουμε. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Διαιτητές: Μπούγλος – Τοπαλίδης
Δεκάλεπτα: 17-16, 16-20, 20-14, 19-14.

Μακεδονικός (Γεροφώτης): Βαρδής, Τσαούσης 2, Καραθανάσης 3(1), Παλιαχάνης, Καραμπέκης 16(2), Κομμάτας 4, Φλιάτης 11(1), Τσιόγκας 23, Πρωτούλης 13(2).

Πανσερραϊκός Κρι Κρι (Θεοδωρίδης): Συμεωνίδης 9, Γρίψιος 7, Γεωργιανός 9(2), Τράκας, Δημητρακάς 1, Δατσιάδης, Χατζηανδρέου 3, Ντίνος 15(3), Θολιώτης 6, Κάτος 11(2), Χορτομάρης 3(1).

Αξιοσημείωτα από την αναμέτρηση:
 Στη Σερραϊκή κερκίδα, ανάμεσα σε διοικούντες και φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα, βρέθηκε και ο κ. Π. Τσινάβος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι Α.Ε., Μέγα Χορηγού της ομάδας για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
 Αντίπαλος των «λιονταριών» αγωνίστηκε ο Σερραίος καλαθοσφαιριστής Δ. Καραμπέκης που το καλοκαίρι συζητούσε με τη διοίκηση τη μεταγραφή του.
 Τρομερή φασαρία κατά τη διάρκεια του αγώνα έκαναν στο γήπεδο οι δέκα ντουντούκες που είχαν στα χέρια οι μικροί αθλητές της ακαδημίας του Μακεδονικού.
 Με την αποστολή της ομάδας ταξίδεψε ο αγαπημένος σε όλους Γ. Ευθυμιάδης από τον «Ανεξάρτητο» που κάλυψε για άλλη μια φορά το φωτογραφικό ρεπορτάζ του αγώνα.
 Ο επόμενος αγώνας των «λιονταριών» θα είναι τυπικά «εκτός» έδρας εναντίον των Ικάρων την προσεχή Κυριακή 26.1.2020 στις 18:00.

Τον αγώνα προσέφεραν οι «gold» χορηγοί της ομάδας, μεταξύ αυτών και η «ΝΕΚΤΑΡ Α.Ε.» Αφοί Κουρτίδη.

Κοινοποίηση