Την αναβάθμιση αρδευτικών δικτύων του νομού Σερρών ενέκρινε το Υπουργείο Υποδομών


Η αναβάθμιση αρδευτικών δικτύων στο νομό Σερρών, προϋπολογισμού 9.072.867,96 ευρώ, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η πρόταση του Υπουργού Κώστα Καραμανλή διαμέσου της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου έλαβε και επίσημα την σχετική έγκριση προένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το πολύ σημαντικό αναπτυξιακό αυτό έργο αφορά την ορθολογική διαχείριση και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αρδευτικού δικτύου στις αγροτικές εκτάσεις των παρακάτω αγροκτημάτων:
• Θερμοπηγής, Στρυμονοχωρίου, Χαρωπού, Σιδηροκάστρου, Χορτερού, Καμαρωτού και Βαμβακόφυτου του Δήμου Σιντικής,
• Βαλτερού, Γεφυρουδίου, Σκοτούσσας, Παλαιοκάστρου και Μελενικιτσίου του Δήμου Ηράκλειας,
• Κάτω Χριστού, Καλών Δέντρων και Μητρουσίου του Δήμου Σερρών.

Φορέας λειτουργίας που ετοίμασε και ωρίμασε την μελέτη, είναι ο ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου, με φορέα Υλοποίησης και Υποβολής της πρότασης την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

«Ως συνεργάτης του Υπουργού το μόνο που προσωπικά μπορώ να πω για τις νέες χρηματοδοτήσεις ώριμων έργων που υπάρχουν και θα υπάρχουν είναι ότι το Έργο συνεχίζεται και η υπόσχεση γίνεται πράξη. Υπομονή και ακολουθούν τα …. νέα,» δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, με αντικείμενο θέματα υποβοήθησης δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α’ και Β’ βαθμού) στην ανάπτυξη των βασικών υποδομών της χώρας, Ιωάννης Χατζόπουλος.

108 Shares