Διαμαντόπουλος για αγροτικό πετρέλαιο: Έχει γίνει «φάουλ από πλευράς Κυβέρνησης»

«Από πλευράς της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει γίνει ένα «φάουλ» σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο» αυτό ανέφερε με δηλώσεις του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευση του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, ο πρόεδρος Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

Ο κ. Διαμαντόπουλος υποστηρίζει ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης από τις Σέρρες είχε προϊδεάσει τους αγρότες ότι Οκτώβριο ή Νοέμβριο ο Πρωθυπουργός θα προχωρούσε σε κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα «δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη. Δεν έχουμε δει ούτε στον προϋπολογισμό που έχει ψηφιστεί τον κωδικό για την επιστροφή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο που θα καταναλώσουμε. Εδώ πέρα υπάρχει ένα ατόπημα από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» αναφέρει ο πρόεδρος Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου.

Σύμφωνα, με τον κύριο Διαμαντόπουλο τα προβλήματα των αγροτών παραμένουν τα ίδια, ωστόσο όπως υποστηρίζει με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ υπάρχει διάλογος. «Έχουμε φύγει από την ιδεοληψία της προηγούμενης Κυβέρνησης. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήθελε να παράγουμε τίποτα. Δυστυχώς τότε τα προβλήματα αυξήθηκαν και δε μειώθηκαν. Σήμερα, με το αρμόδιο Υπουργείο υπάρχει ένας διάλογος και πολλά θέματα είναι σε θετική κατεύθυνση αλλά χρειάζεται πίεση έτσι ώστε να διεκδικήσουμε περισσότερα» υπογραμμίζει ο κύριος Διαμαντόπουλος.

Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου τονίζει ότι «αυτό θα το αποφασίσουν οι αγρότες όλοι μαζί, ποιος θα είναι ο τρόπος των κινητοποιήσεων»

 

 

 

11 Shares