Ετοιμάστε πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα

Σήμερα σας προτείνουμε μια εκλεκτή γαριδομακαρονάδα και σας δείχνουμε τον τρόπο να την ετοιμάσετε.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι

500 γραμμάρια γαρίδες γάμπαρη

2 κουτιά ψιλοκομμένα ντοματάκια

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

¼ της κούπας ούζο

Αλάτι

Λάδι

Πιπέρι

1/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, ρίχνουμε λίγο λάδι και λίγο αλάτι. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για δέκα λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε και αλατίζουμε. Ρίχνουμε λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις καεί, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο λάδι σε μέτρια φωτιά και ακολούθως τις γαρίδες. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και τις βγάζουμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μόλις μαλακώσουν σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον πελτέ και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν.

Μόλις «τραβήξουν» τα υγρά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και τις γαρίδες και αφήνουμε για 4-5 λεπτά.

Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι προαιρετικά.

104 Shares