Οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Σερρών δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση ανακύκλωσης

Η νέα γενιά των μαθητών γυμνασίου τολμά και ξεχωρίζει προωθεί καινοτόμες λύσεις συμβατές με το περιβάλλον και αφυπνίζει συνειδήσεις.

Το 6ο Γυμνάσιο Σερρών: Κάποιοι ασυνήθιστοι, ονειροπόλοι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγάλη πρόκληση. Να δημιουργήσουν μια επιχείρηση και έφτιαξαν την secondLife.

Τι είναι όμως η secondLife; Μια νέα επιχειρηματική ιδέα, καινοτόμα, που έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στην αγορά και προπάντων που απαντά στις ανάγκες του σήμερα!

Η secondLife βασίζεται στην κυκλική οικονομία, δηλαδή στην επαναχρησιμοποίηση ήδη χρησιμοποιημένων αντικειμένων, κυρίως με τον τομέα της ένδυσης.

«Παίρνουμε παλιά ρούχα και αξεσουάρ και τα ανανεώνουμε ή τα μετατρέπουμε σε κάτι καινούργιο. Έτσι, με λιγοστά χρήματα από κάτι που θεωρούσαμε άχρηστο καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο, δίνοντάς του μια δεύτερη ζωή. Με τη δημιουργία αυτής της επιχείρησης έχουμε ως στόχο να στηρίξουμε τον τόπο στον οποίο ζούμε και θα θέλαμε να ζήσουμε αργότερα ως ενήλικα ενεργά άτομα αυτής της κοινωνίας και να προβάλλουμε την πόλη μας, ενώ παράλληλα να κάνουμε τον κόσμο να αναπτύξει περιβαλλοντική συνείδηση,» τονίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου.

Η καθηγήτρια
Αρβαντά Αγγελική
Οι μαθητές /τριες
1. Καλαμπάκου Eυαγγελία
2. Καραλή Αναστασία
3. Κηπουρού Ειρήνη
4. Κόρμπου Μακρίνα
5. Μαγγενάκης Γιάννης
6. Μήτρακας Στέλιος
7. Μοσχόπουλος Ερμής
8. Μπάτης Όθωνας
9. Παπαδόπουλος Δημήτρης
10. Πάρτσιου Άννα
11. Ρήγας Γιάννης

«Όλοι μαζί παιδιά και ενήλικες ας προχωρήσουμε με σημαία μας την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο να θέσουμε βάσεις στο σήμερα, το τώρα, με προτεραιότητα, να καθαρίσουμε το περιβάλλον μας την ζωή μας. Ας ακολουθήσουμε τα παιδιά, αυτά βρήκαν τον δρόμο και τον ακολουθούν ενώ εμείς συνοδοιπόροι να συμμετέχουμε στην ανέγερση του κόσμου αυτού του τόσο σημαντικού για όλους μας καθαρό και υγιή να ζήσουμε εμείς καλά υγιεινά μα και οι επόμενοι,» επισημαίνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Σερρών.

Κοινοποίηση