Παραδόθηκαν στην οικογένεια τα οστά του Σερραίου ήρωα Γ. Κατσάνη- Το Σάββατο η ταφή του στο Σιδηρόκαστρο


Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, παραδόθηκαν χθες, τα οστά του Σερραίου ήρωα Γεώργιου Κατσάνη, στην οικογένειά του.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com, η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Ο Διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών Γεώργιος Κατσάνης, γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο, το 1934.

Το 1973 αναχώρησε για την Κύπρο και την περίοδο που συμπλήρωνε ένα χρόνο παραμονής στο νησί, οδήγησε στην πρώτη γραμμή τους στρατιώτες του.

Είχε προηγηθεί την νύκτα της 20ης Ιουλίου η επιτυχής επιχείρηση κατάληψης υψώματος του Αγίου Ιλαρίωνα. Η προκαθορισμένη άφιξη μονάδας πεζικού για να αντικαταστήσει την μοίρα καταδρομών δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Έτσι οι καταδρομείς του Κατσάνη ξέμειναν στον Πενταδάκτυλο με λιγοστά πυρομαχικά, χωρίς βαρύ οπλισμό, για άμυνα (λόγω της επιθετικής φύσης των καταδρομών, ο οπλισμός τους είναι «ελαφρύς») και ευάλωτοι στο φως της μέρας από αεροπορία και ναυτικό.
Με τιμές θα γίνει η ταφή των οστών του Σερραίου ήρωα της Κύπρου Γεώργιου Κατσάνη, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στο Σιδηρόκαστρο.

Με συγκίνηση, αλλά και μεγάλη περηφάνια, η κόρη του Λίνα, μίλησε προ ημερών στο Infonews24 και μάλιστα ανακοίνωσε πως τα οστά του πατέρας της θα μεταφερθούν στο Σιδηρόκαστρο τονίζοντας πως «ήταν η γενέτειρά του, ήταν ο αγαπημένος του τόπος και ως οικογένεια θεωρήσαμε ότι έπρεπε να ακούσουμε τις δικές του επιθυμίες και να κλείσει ο κύκλος του εκεί που ξεκίνησε».

Ακούστε τη συνέντευξη της Λίνας Κατσάνης στο Infonews24.