Συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση οι αναπληρωτές αδιόριστοι εκπαιδευτικοί

Η Επιτροπή αγώνα αναπληρωτών αδιόριστων εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς και όλους του εργαζόμενους, άνεργους, φοιτητές να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση στις 18 Φλεβάρη.

Η επιτροπή αγώνα αναπληρωτών  αδιόριστων εκπαιδευτικών αναφέρει

Το απαράδεκτο και εγκληματικό νομοσχέδιο της Ν.Δ ( συνέχεια του ν. Κατρούγκαλου) ανοίγει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης. Οι ιδιωτικές  ασφαλιστικές εταιρίες  έχουν στήσει χορό γιατί μυρίστηκαν δισεκατομμύρια για τις τσέπες τους. Σήμερα ό,τι θα έπρεπε να είναι κοινωνικό δικαίωμα , είναι ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα , δεν υπόκειται στους νόμους της αγοράς. Αφορά την υγεία ,τα φάρμακα, την παιδεία, την προστασία της εργασίας, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, τα δικαιώματα των Αμέα.

Με τον νέο Νόμο:

Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή 12.000 ένσημα!!!). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων.

Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του, Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη που περικόπηκε με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του 2010 – 2012. Κόβεται ακόμα και το ετήσιο επίδομα που βάφτιζαν “13η σύνταξη”, που σημαίνει ετήσια μείωση 500 ευρώ άμεσα για μεγάλο μέρος συνταξιούχων.

Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ. Καμία διάταξη δεν υπάρχει για τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (ν. 3075/02).

Εφαρμόζονται πλήρως, χωρίς καμία αλλαγή, οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της “εθνικής σύνταξης”. Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών εργαζομένων, αυριανών συνταξιούχων ούτε κατά διάνοια θα προσεγγίσει τα 30 ασφαλιστικά χρόνια = 9000 ένσημα.

Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα Ασφαλιστικά Ταμεία (80 δις) και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων.