Υποβαθμίζεται η Πανεπιστημιούπολη Σερρών- Το Υπουργείο «πετάει έξω» τους Σερραίους από τη Διοίκηση (Βίντεο)

Αναταραχή επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών, εξαιτίας της έντονης φημολογίας πως με το νέο ΦεΚ που θα δημοσιευθεί, δεν θα διασφαλίζεται η εκπροσώπηση των Σερραϊκού ιδρύματος, στη Διοικούσα.

Τις φήμες επιβεβαίωσε μιλώντας στο Infonews24, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικού του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Δημήτρης Χασάπης, τονίζοντας αρχικά πως τυπικά ακόμη το θέμα είναι ανοιχτό, με την έννοια ότι δεν έχει δημοσιευθεί το αντίστοιχο ΦεΚ, αλλά οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, είναι ότι θα εκδοθεί από στιγμή σε στιγμή και στη νέα διοικούσα που θα είναι 15μελής, δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως μέλος ΔΕΠ από την Πανεπιστημιούπολη Σερρών.

«Αυτό σημαίνει καταρχάς μία σαφή υποβάθμιση της Πανεπιστημιούπολης, δεύτερον ότι κανείς δεν θα αγωνίζεται να διασφαλίσει τη βαρύτητα που έχουν τα τμήματά της και μας κάνει να είμαστε απαισιόδοξοι για το μέλλον της Πανεπιστημιούπολης,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χασάπης.

Στο πλαίσιο της συγχώνευσης, που ήταν αποτέλεσμα της διαβούλευσης ενός και πλέον έτους, διασφαλιζόταν η συμμετοχή των εκλεγμένων Πρυτανικών αρχών, που είχαν εκλεγεί μόλις 1,5 χρόνο πριν, με την εντολή ακριβώς να κάνουν ό,τι καλύτερο για το μέλλον των ιδρυμάτων και η διοίκηση του ΤΕΙ Σερρών τότε, θεώρησε ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία αυτό το μέλλον ήταν συνδεδεμένο με την εξέλιξή του σε ένα μεγάλο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ο ίδιος ο νόμος ρητά όριζε ότι οι εκλεγμένες πρυτανικές αρχές συμμετέχουν, πράγμα το οποίο ανατράπηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, με αποτέλεσμα στην καινούργια Διοικούσα να εκπροσωπούνται οι δύο άλλες Πανεπιστημιουπόλεις, πιθανότατα σε επίπεδο Αντιπροέδρου και όχι η Πανεπιστημιούπολη των Σερρών.

«Αν το συνδυάσω αυτό με τις δηλώσεις που έγιναν πριν από λίγο καιρό από εξέχουσα προσωπικότητα της κυβερνώσας παράταξης, φοβάμαι ότι η Πανεπιστημιούπολη Σερρών θα υποβαθμιστεί και δεν ξέρω σε ποιο επίπεδο. Οι συνάδελφοι από τις άλλες πόλεις δεν μπορούν να εξηγήσουν αυτή την υποβάθμιση και παντού κυκλοφορεί η φήμη ότι το μέλλον των Σερρών στον ανώτατο εκπαιδευτικό χάρτη, είναι ζοφερό. Θα σβήσει,» επεσήμανε ο κ. Χασάπης.

Κοινοποίηση