Δεν εκπροσωπείται στην Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ η Πανεπιστημιούπολη των Σερρών

Υπεγράφη νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου 2020 το σχετικό ΦΕΚ στο οποίο δεν υπάρχει η εκπροσώπηση των Σερραϊκού ιδρύματος, στη Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Τις τελευταίες ώρες επικρατούσε αναταραχή στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών εξαιτίας των φημών που εν τέλει επιβεβαιώθηκαν με τη υπογραφή του Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος Οικονομικού του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Δημήτρης Χασάπης τονίζει ότι στη νέα διοικούσα που θα είναι 15μελής, δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως μέλος ΔΕΠ από την Πανεπιστημιούπολη Σερρών με το ίδρυμα να υποβαθμίζεται. Ο κύριος Χασάπης καλεί όλους τους φορείς να αντιδράσουν πριν να ναι αργά. «Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ η υποβάθμιση είναι ολική με την έννοια ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως εκπροσώπηση της Πανεπιστημιούπολης των Σερρών στη νέα Διοικούσα Επιτροπή ενώ σύμφωνα με την προηγούμενη κατάσταση θα έπρεπε να έχουμε έναν τουλάχιστον αντιπρόεδρο και δύο μέλη. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανέναν απολύτως. Πέρα από την υποβάθμιση σημαίνει ότι αντικειμενικά τα συμφέροντα, οι υποθέσεις της Πανεπιστημιούπολης μένουν πάντα σε δεύτερη μοίρα καθώς δεν θα έχουμε κανέναν να τα προωθεί και να τα υποστηρίζει. Φοβάμαι γιατί πρόκειται για την Πανεπιστημιούπολη με τις καλύτερες υποδομές και το καλύτερο κάμπους μελλοντικά αν δεν αλλάξει η κατάσταση θα καταντήσει ένα παράτημα της Θεσσαλονίκης. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δε θα έχει νόημα να αντιδράσουμε αργότερα»

Την αγανάκτησή του εκφράζει ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων της Πανεπιστημιούπολης Σερρών.

Μετά την έκδοση του ΦΕΚ 106/14-2-2020 τεύχος ΥΟΔΔ, οι Διοικητικοί Υπάλληλοι της Πανεπιστημιούπολης Σερρών, εκφράζουμε την απορία και την αγανάκτησή μας, για την παντελή έλλειψη εκπροσώπησης της Πανεπιστημιούπολης Σερρών, στη νέα Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Με έκτακτη Γενική Συνέλευση εκφράζουμε σύσσωμα τη δυσφορία και την αντίθεση μας για τον τρόπο καθορισμού της νέας διοίκησης και καταθέτουμε την αγωνία μας για την απομόνωση και υποβάθμιση όλης της Πανεπιστημιούπολης Σερρών, της πόλης και του Νομού μας.

«Καλούμε να συμπορευτούν στον αγώνα μας: Τους Συμπολίτες μας, τους Κοινοβουλευτικούς μας Εκπρόσωπους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Αντιπρόσωπους μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού (Αντιπεριφερειάρχης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι), Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Επαγγελματικές οργανώσεις, ώστε ο Νομός Σερρών και η Πανεπιστημιούπολη να παραμείνει κέντρο ανάπτυξης. Δε θα δεχτούμε τη βαθμιαία εξαφάνιση της Πανεπιστημιούπολης Σερρών που αποτέλεσε κοιτίδα διάδοσης γνώσεων και πολιτισμού και συμμετείχε στη διαμόρφωση της κουλτούρας και της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης» τονίζει ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων της Πανεπιστημιούπολης Σερρών.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης θα ζητήσει από τη Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως την ανάκληση της απόφασης που υποβαθμίζει την Πανεπιστημιούπολη Σερρών.Ο κύριος Χρυσάφης χαρακτηρίζει εξοργιστική την εξέλιξη που υπάρχει για την εκπαιδευτική δομή των Σερρών τονίζοντας τα εξής: «Η εξέλιξη αυτή είναι εξοργιστική γιατί παραγκωνίζεται αυτό το υπέροχο δυναμικό που υπάρχει εδώ στις Σέρρες. Δεν είναι δυνατόν στα 15 άτομα, τα οποία αποτελούν τώρα τη διοικούσα επιτροπή να μη βρίσκεται ένας από τους εκπαιδευτικούς των Σερρών και αντίστοιχα να βρίσκονται κάποιοι άλλοι οι οποίοι είναι και από την Καβάλα είναι και από τη Θεσσαλονίκη είναι από παντού, εκτός από τις Σέρρες. Από τέσσερα ιδρύματα, τα οποία ουσιαστικά συνέστησαν το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη Καβάλα Σέρρες και το Διεθνές υπάρχουν όλοι και υπάρχουν και πολυπληθής αντιπροσωπεία από όλα εκτός από το εκπαιδευτική αυτή η δομή των Σερρών. Για μένα προσωπικά αλλά και για το δήμο Σερρών προφανώς είναι μία αρνητική εξέλιξη. Θα προσπαθήσω και την εβδομάδα που θα είμαι στην Αθήνα να έχω και μία επαφή και δια ζώσης και με το Υπουργείο ούτως ώστε να αναταχθεί αυτή κατάσταση» σημείωσε ο δήμαρχος Σερρών.

17 Shares