Π. Τόσιος: «Ποιούς εξυπηρετούν τελικά οι μεθοδεύσεις κατά της ΕΒΖ ; »


«Ποιούς εξυπηρετούν τελικά οι μεθοδεύσεις κατά της ΕΒΖ, εργαζομένων και δημοσίου; Γιατί προκαταβάλλεται η απόφαση του δικαστηρίου του ερχόμενου Ιουλίου υπέρ της συμφωνίας; Γιατί οι φορείς που έχουν προσφύγει κατά αυτής διεκδικώντας χρήματα από την ΕΒΖ (ελληνικό δημόσιο, ασφαλιστικοί φορείς, ΔΕΠΑ, ΤΟΕΒ, απολυθέντες εργαζόμενοι) να δεχτούν τελικά πενιχρές αποζημιώσεις για να μεταβιβαστεί ‘ελεύθερη βαρών και προσωπικού’ η ΕΒΖ (οικόπεδα, εξοπλισμός, εργοστάσια στη Σερβία) στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία και δύναται να τα ρευστοποιήσει;».

Τα παραπάνω ερωτήματα θέτει με δελτίο τύπου ο Πασχάλης Τόσιος.

Το μεγάλο ερώτημα που έθεταν οι τευτλοπαραγωγοί εξαρχής ήταν αν ο φερόμενος ως επενδυτής , ήταν υποχρεωμένος να αγοράσει τη σοδειά του 2019.

Ο κ. Τόσιος επικαλείται τα στοιχεία που έφερε στο φως χθες η Εφημερίδα των Συντακτών. Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι «εντός 20 ημερών από την υπογραφή της παρούσης μίσθωσης η μισθώτρια ή η υπομισθώτρια θα συνάψει συμβόλαια αγοράς για την απορρόφηση της παραγωγής του τρέχοντος έτους (δηλαδή του 2019), από όποιους παραγωγούς (τευτλοπαραγωγούς) επιθυμούν να πράξουν τούτο».

Το ενοικιαστήριο σαφώς ορίζει ότι «το Μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί από την Μισθώτρια για τον σκοπό της παραγωγής, τυποποίησης και αποθήκευσης ζάχαρης από ελληνικά τεύτλα που θα καλλιεργηθούν κατά τη διάρκεια της καμπάνιας των ετών 2020 και 2021 και την εξυπηρέτηση οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας της Μισθώτριας, που σχετίζεται με τα τεύτλα, τη ζάχαρη (ακόμα και ραφινάρισμα ακατέργαστης ζάχαρης) και υποπροϊόντα παραγωγής.

«Είναι γνωστό πλέον ότι το τελευταίο μέρος δεν τηρήθηκε. Δεν υπογράφηκαν συμβόλαια εντός 20 ημερών και τα τεύτλα της προηγούμενης χρονιάς έμειναν στα χωράφια» επισημαίνει ο κ. Τόσιος.

Κοινοποίηση