Μαζικές στειρώσεις αδέσποτων από το Δήμο Βισαλτίας και ενημερωτική ημερίδα


Ο Δήμος Βισαλτίας, στο πλαίσιο της εκ του νόμου αρμοδιότητας του στη διαχείριση και προστασία των αδέσποτων ζώων της επικρατείας του και με την πολύτιμη συνέργεια του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, υλοποιεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων θηλυκών και αρσενικών (σκύλοι και γάτες) που περιλαμβάνει την στείρωση, τον αντιλυσσικό εμβολιασμό, την ηλεκτρονική σήμανση στο όνομα του Δήμου εξετάσεις αίματος και αποπαρασίτωση.

Οι στειρώσεις γίνονται δωρεάν από τις 24 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Μαρτίου 2020, από εξειδικευμένους κτηνιάτρους της Διεθνούς φιλοζωικής οργάνωσης VETS IN ACTION, οι οποίοι έχουν προσκληθεί από τον Δήμο Βισαλτίας.

Το πρόγραμμα των στειρώσεων πραγματοποιείται σε δημοτικό κτίριο πλησίον του ΧΑΔΑ Θερμών, που βρίσκεται στο δρόμο Θερμών-Φλαμπούρου.

Τα αδέσποτα ζώα μεταφέρονται στο χώρο των στειρώσεων από εθελοντές του συνεργαζόμενου Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, η δε διαδικασία συντονίζεται και θα επιτηρείται από το Δήμο Βισαλτίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες, οι οποίοι γνωρίζουν το πού υπάρχουν αδέσποτα, αστείρωτα ζώα (σκύλοι και γάτες), να ενημερώσουν το Δήμο (τηλ: 2322353400 ), ή την οργάνωση VETS in ACTION (τηλ. 6989860166), ώστε να οργανωθεί η μεταφορά τους στο χώρο του προγράμματος.

Παράλληλα με την έναρξη του προγράμματος της δωρεάν στείρωσης των αδέσποτων ζώων, θα πραγματοποιηθεί και σχετική ημερίδα την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00, στην αίθουσα «Αθανάσιος Κασιακόγιας» του Δημοτικού Μεγάρου στη Νιγρίτα.

Απαραίτητη κρίνεται η συμμετοχή των δημοτών, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν αλλά και να λάβουν απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς σχετικά με το θέμα.

«Ευελπιστούμε ότι με τη βοήθεια όλων θα έχουμε λιγότερα αδέσποτα στους δρόμους, περισσότερη φιλοζωική συνείδηση και περισσότερους υπεύθυνους ιδιοκτήτες σκύλων ώστε να μην τα εγκαταλείπουν. Μαζί μπορούμε περισσότερα» τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου Βισαλτίας.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •