Ενημέρωση Αλ. Χρυσάφη στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης για την αντικατάσταση φωτισμο (Φώτο)

Την πρόταση της δημοτικής αρχής σχετικά με το θέμα της αντικατάστασης συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες led στον οδοφωτισμό του δήμου παρουσίασε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στους επικεφαλείς των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόταση της δημοτικής αρχής να δοθεί σε ιδιώτη η αντικατάσταση των λαμπτήρων με τον ίδιο να αναλαμβάνει το κόστος χωρίς ο Δήμος Σερρών να λάβει δάνειο ενώ παράλληλα απαλλάσσεται από το κόστος συντήρησης του δικτύου για τα επόμενα 15 χρόνια.

“Έγινε μια πλήρη ενημέρωση, μια πλήρη τεκμηρίωση της πρότασης μας για έχουν γνώση όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου για να ωριμάσει και να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο” ανέφερε με δήλωσή του, ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

“Σήμερα είμαστε σε καλύτερο σημείο. Αυτό που θα κάνω εγώ και νομίζω και οι άλλοι συνάδερφοι είναι να συναντήσω την παράταξη μου να συζητήσουμε. Τα ενδιαφέροντα θα ειπωθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο” είπε ο επικεφαλής της παράταξης ΣΕΡΡΑΣ Στέφανος Φωτιάδης.

“Η αλλαγή των φωτιστικών είναι δεδομένο ότι συμφωνούμε. Συμφέρει στον δήμο Θα υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας και όχι μόνο καθώς θα υπάρξουν και περιβαλλοντικά οφέλη. Θα αξιολογηθούν οι μελέτες και οι θέσεις μας προς το καλύτερο” υποστήριξε ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Θεόδωρος Αραμπατζής.

“Για εμάς προτεραιότητα για έναν δήμο είναι ο εκσυγχρονισμός του και η καλύτερη διαχείριση των οικονομικών. Όποια πρωτοβουλία λαμβάνεται και όποιο έργο γίνεται εμπεριέχοντας αυτό το πνεύμα για εμάς είναι χρήσιμο” τόνισε η επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Σερραίων Αριάδνη Παπαφωτίου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ Αντώνης Γεωργούλας τόνισε: “Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να υπάρξει σταδιακή αντικατάσταση λαμπτήρων από τον δήμο με τις δυνατότητες που έχει ο δήμος. Τα νέα δεδομένα θα τα εξετάσουμε και αν είναι προς όφελος των δημοτών θα τα στηρίξουμε”

Τέλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Παύλος Φαρμακής τόνισε: “Εμείς γενικά συμφωνούμε ότι θα πρέπει να μειωθεί το κόστος και να γίνει ο φωτισμός καλύτερος. Το πως θα γίνει και ποιος θα κερδίσει από αυτό είναι μεγάλο θέμα”

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •