Βράβευση Χρυσάφη- Πάνου από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας


Βραβεύτηκαν ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Πολιτισμού Σωτηρία Πάνου-Αναστασιάδου, από την Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) της Ευρώπης στα εθνικά Δίκτυα της Ελλάδας.

Η Πρόεδρος Νταίζη Παπαθανασοπούλου δήλωσε: «Βάσει αυστηρών κριτηρίων έχει θεσπισθεί ένας μηχανισμός αξιολόγησης από το ΕΔΔΥΠΠΥ προγραμμάτων και δράσεων, που υλοποιούν οι Δήμοι στην προσπάθεια να βελτιώσουν την υγεία των πολιτών, να καταπολεμήσουν την κοινωνική ανισότητα και να εναρμονίσουν τις πολιτικές τους με τις Ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές… Η Αντιδήμαρχος Σωτηρία Πάνου υλοποίησε ένα μεγάλο αριθμό κοινωνικών προγραμμάτων και δράσεων, χαράσσοντας μια ευρωπαϊκή πολιτική στην υγεία και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και ο Δήμος Σερρών πληροί πλέον τις προϋποθέσεις πιστοποίησης του ΠΟΥ».

Ο Δήμαρχος Σερρών δήλωσε: «Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να εκφράσω ως Δήμαρχος τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται από μέρους της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού για την πρόληψη, προστασία και βελτίωση της υγείας του πληθυσμού και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων. Έχουμε σχεδιάσει και προγραμματίσει πολιτικές προαγωγής της υγείας, της ευημερίας και της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και επιβίωσης με στόχο τη βελτίωση και ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου του τόπου μας… Κυρίως έχουμε υλοποιήσει όλο αυτό το διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων μας, μια σειρά προγραμμάτων βασισμένων στις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού αναφοράς με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες…. Δέσμευσή μας είναι, ότι θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη φιλοσοφία, τις αξίες και τις αρχές των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) σε συνεργασία με το Δίκτυο Υγιών Πόλεων, το οποίο μεταφέρει την τεχνογνωσία που αναπτύσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις πόλεις μέλη του.

Τέλος η κα Πάνου δήλωσε: «Είναι τιμή για μένα να αναγνωρίζει η Πρόεδρος του ΠΟΥ για όλη την Ελλάδα, ότι υπήρξε έντονη η δραστηριότητά μου όλο αυτό το διάστημα και αποδοτική…Κυρίως θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, που με εμπιστεύθηκε από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας και μου ανέθεσε την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού. Επίσης ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Κον Άγγελο Βάκαλο που ενθαρρύνει κάθε προσπάθειά μας, καθώς και τους Προέδρους του Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Σερρών…Σύμφωνα με όσα συνομολόγησαν οι Δήμαρχοι στην Κοπεγχάγη, οι πολιτικές για την αντιμετώπιση των προσδιοριστικών παραγόντων που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία (οικονομία, περιβάλλον), η καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και η αειφόρος ανάπτυξη, είναι πλέον θέμα όχι μόνο της κρατικής ηγεσίας, αλλά θέμα των τοπικών κοινωνιών. Έχουμε την ισχυρή πολιτική βούληση, να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Τον περασμένο Δεκέμβριο παρουσιάσαμε δύο βέλτιστες πρακτικές στην Αθήνα στο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων, οι οποίες θεωρήθηκαν πρωτοτυπία για τους Δήμους της Ελλάδας».

Κοινοποίηση