Οι Εβρίτες Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης ζητούν τη συστράτευση όλων

Οι κάτοικοι του Έβρου αγωνιούν και μαζί τους και οι Σύλλογοι Εβριτών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών και την αγωνία τους αυτή την εξέφρασαν και μέσω κοινής ανακοίνωσης που έστειλαν και την οποία υπέγραψαν ως «Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων Εβριτών ΠΑΜΘ» οι:

-Χρήστος Χατζηπέμου, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης,
-Νικόλαος Καφετζόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Καβάλας,
-Απόστολος Πολυμένης, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης,
-Αθανάσιος Καραθανάσης, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Σερρών,
-Γεώργιος Μαζαράκης, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Δράμας.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Εκφράζοντας τη σκέψη όλων των μελών των συλλόγων μας μεταφέρουμε τη στήριξή μας σε όλους τους συγγενείς μας-συμπολίτες του Έβρου που περνούν ώρες ανησυχίας με τις ορδές προσφύγων-μεταναστών να βρίσκονται στα σύνορα, μια ανάσα από την Ελλάδα.

Επιβάλλεται αυτές τις δύσκολες στιγμές οι εκπρόσωποι του λαού και των αρχών, οι εκπρόσωποι θεσμών και φορέων να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που βιώνει η πατρίδα μας.

Καθίσταται αναγκαίο να συστρατευτούμε όλοι, προκειμένου να ξεπεραστεί το κλίμα δυσφορίας και ανησυχίας, να βρεθεί μια μόνιμη λύση και οι κάτοικοι του Έβρου να μπορούν να αισθάνονται μόνιμα ασφαλείς. Θα θέλαμε να μεταφέρουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσοι συνδράμουν στην φύλαξη των συνόρων και τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι πρέπει να δείξουμε ομοψυχία, αυτοσυγκράτηση και ενότητα.
Κανένας Εβρίτης δεν εγκαταλείπει την πατρίδα, αλλά την υπερασπίζεται με κάθε τρόπο από κάθε τόπο».

63 Shares