ΔΕΥΑΣ: «Αντιμετωπίσθηκαν άμεσα τα προβλήματα από τη σφοδρή βροχόπτωση»


Άμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της ΔΕΥΑΣ και του Δήμου Σερρών για να αντιμετωπισθούν προβλήματα που ανέκυψαν από την σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης.

Τα μηχανήματα της ΔΕΥΑΣ, του Δήμου Σερρών, αλλά και μισθωμένα μηχανήματα επενέβησαν όπου απαιτήθηκε, ενώ οι αναφορές για ζημίες σε περιουσίες ιδιωτών ήταν ελάχιστες.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ τονίζονται, επίσης, τα εξής:

«Από την πλευρά της ΔΕΥΑΣ είχαν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες επεμβάσεις με καθαρισμούς φρεατίων και αγωγών, ώστε το δίκτυο να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Ωστόσο, τα επίπεδα της παροχέτευσης του νερού ήταν πολύ πάνω από τα φυσιολογικά.

Ο όγκος του νερού που έπεσε, κατά τη μικρής διάρκειας καταιγίδα, αντιστοιχεί στα επίπεδα της βροχόπτωσης, που υπό φυσιολογικές συνθήκες, σημειώνεται, κατά μέσο όρο, μέσα σ’ ένα ολόκληρο μήνα.

Όταν κόπασε η καταιγίδα τα νερά της βροχής αποχετεύθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που πιστοποιεί ότι δεν υπήρχαν βουλωμένα φρεάτια.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σαν την πρόσκαιρη καταιγίδα που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Μαρτίου 2020, στην έδρα και στην περιφέρεια του Δήμου Σερρών, ξεπερνούν κάθε στατιστική και επιστημονική πρόβλεψη που λαμβάνεται υπόψη, παγκοσμίως, για την κατασκευή δικτύων ομβρίων υδάτων.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις καθίσταται αδύνατη η ολοκληρωτική συλλογή της μεγάλης παροχέτευσης νερού που παρατηρείται κατά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΣ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, προχώρησε στον εντοπισμό χρόνιων προβλημάτων στην αποχέτευση ομβρίων.

Στο άμεσο μέλλον θα δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την πλήρη αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.

Συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και ταχείς ρυθμούς να προγραμματίζουμε και να υλοποιούμε έργα που αποτελούν μέτρο για την ποιότητα ζωής των δημοτών και δικλείδα ασφαλείας για τις ζωές και τις περιουσίες τους».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •