Κ. Καρπουχτσής: «Το κέντρο υποδοχής στη Ροδόπολη δείχνει τον πανικό και την έλλειψη οργάνωσης της κυβέρνησης»


Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, για την απόφαση να λειτουργήσει ως Κέντρο Υποδοχής, το στρατόπεδο «Βασιλειάδη» στη Ροδόπολη, άσκησε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Καρπουχτσής.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του, ο κ. Καρπουχτσής, τόνισε τα εξής:

«Ανοργάνωτη εμφανίσθηκε για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση, όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος.
Με μια κίνηση που δηλώνει τον πανικό και την έλλειψη οργάνωσης, αποφάσισε τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής, στο στρατόπεδο “Βασιλειάδη” της Ροδόπολης.

Είναι ανθρωπίνως αδύνατο, μέσα σε τρεις μέρες, να δημιουργηθούν οι υποδομές εκείνες, που θα διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση ανθρώπων.
Αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει ιδιαίτερα την κυβέρνηση.

Το μόνο που φαίνεται να την ενδιαφέρει, είναι να κρύψει το πρόβλημα “κάτω από το χαλί”, πρόχειρα, τσαπατσούλικα και καταπατώντας κάθε έννοια και ουσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Επίσης, η έννοια “δημοκρατικός διάλογος”, είναι άγνωστη για την κυβέρνηση και τηρώντας το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, αγνόησε την άποψη της τοπικής κοινωνίας, την οποία φυσικά ουδέποτε ζήτησε.

Καμία ζύμωση με τους φορείς του Δήμου Σιντικής, και παντελής απουσία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας που έχει επιτελικό και θεσμικό ρόλο.
Αποφάσισε εν κρυπτώ και επέβαλλε την απόφασή της.
Όπως ακριβώς λειτουργούν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •