Σε αδιέξοδο το θέμα του κλειστού κέντρου μεταναστών στις Σέρρες- Επιμένει η κυβέρνηση- Νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. Σιντικής (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο δήμο Σιντικής, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης, να δημιουργήσει κλειστό κέντρο υποδοχής μεταναστών στην περιοχή.

Μετά το «ναυάγιο» του στρατοπέδου της Ροδόπολης, η κυβέρνηση στράφηκε στη λύση του στρατοπέδου της Βυρώνειας, «πυροδοτώντας» νέο κύκλο έντονων αντιδράσεων.

Σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής, στην οποία έδωσαν το παρών και κάτοικοι, αλλά και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Όλες οι πλευρές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προοπτική δημιουργίας κέντρου στα όρια του νομού Σερρών και ταυτόχρονα δήλωσαν πως τάσσονται στο πλευρό των κατοίκων και στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν και θα συνεχισθούν.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ανέβηκαν πολλές φορές οι τόνοι, με τους κατοίκους αλλά και δημοτικούς συμβούλους, να ζητούν επιτακτικά από το Δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, να απαντήσει στο ερώτημα «ποιος πρότεινε το στρατόπεδο Βυρώνειας ως εναλλακτική πρόταση».

Επίσης, οι επικεφαλής των αντιπολιτευομένων παρατάξεων Ζήσης Λούγγος, Όλγα Φυταγκουρίδου και Ιωσήφ Παναγιωτίδης, πρότειναν την παραίτηση όλων των επικεφαλής των παρατάξεων, ως μέσο άσκησης πίεσης.

Τελικά, η συνεδρίαση έληξε χωρίς όμως να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις, σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε αποφασισθεί να συνταχθεί και αποσταλεί ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Κοινοποίηση