Διαμαρτυρία κατοίκων στον Προμαχώνα για το κλειστό κέντρο μεταναστών στο “Κλειδί”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Προμαχώνα στις 12:00 το μεσημέρι αντιδρώντας στην απόφαση για τη δημιουργία του κλειστού κέντρου μεταναστών στη θέση “Κλειδί”, μία περιοχή που βρίσκεται κοντά στο χωριό.

Στη συγκέντρωση που συγκάλεσε ο πρόεδρο του Προμαχώνα Λεωνίδας Σπύρος έχουν κληθεί ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, οι επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων Ζήσης Λούγγος, Όλγα Φυταγκουρίδου, Ιωσήφ Παναγιωτίδης και Μαρία Ιωαννίδου.

Επίσης, έχει προσκληθεί και ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Πρόεδρος Δ.Σ. Σιντικής: Δηλώνω αντίθετη και ντρέπομαι για την απόφαση αυτή

Για την χθεσινή απόφαση σχετικά με την περιοχή “Κλειδί” η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλτάνα Ρόδη, εκλεγμένη με την παράταξη του δημάρχου Φώτη Δομουχτσίδης διαχωρίζει τη θέση της και με κείμενό της δηλώνει τα παρακάτω:

“Να ενημερώσω όλους του πολίτες του Δήμου Σιντικής ότι δεν ελήφθη καμία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στη θέση “Κλειδί” του Δήμου Σιντικής αλλά η απόφαση ήταν αποτέλεσμα της σύσκεψης κεκλεισμένων των θυρών των αρχηγών των τεσσάρων παρατάξεων και πιο συγκεκριμένα του δημάρχου Φώτη Δομουχτσίδη και Ζήση Λούγγου, Όλγα Φυταγκουρίδου και Ιωσήφ Παναγιωτίδη.

Επαναλαμβάνω με βροντερή φωνή η απόφαση δεν ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα όπως κάποιοι πιστεύουν και δεν την πήρε κανένα άλλος δημοτικός σύμβουλος πλην των τεσσάρων παραπάνω που προανέφερε.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για την ιστορική θέση “Κλειδί” και τη μάχη που δόθηκε σ αυτή την περιοχή, καθώς επίσης αμαυρώνει και όλη την περιοχή του Ρούπελ και των Οχυρών. Το ιστορικό Ρούπελ και η ευρύτερη περιοχή, η οποία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια και έχει κατορθώσει μέσω της “Αναβίωσης” να δέχεται χιλιάδες επισκεπτών καθώς και μέσω άλλων τρόπων “παλεύει” να αναβαθμιστεί και να αναδείξει τον ιστορικό τουρισμό διότι υπάρχει πλάνο και όλη η διάθεση για αξιοποίηση της περιοχής. Μ΄αυτή την απόφαση κάθε άλλο παρά εύνοια δεν δέχεται καθώς πλήττεται η ταυτότητα, η επισκεψιμότητα, το κύρος της περιοχής και μόνο αρνητική εικόνα θα μπορούσε να παρουσιάσει παραέξω ύστερα από την απόφαση για κλειστό κέντρο μεταναστών.

Δηλώνω πλήρως απογοητευμένη για την επιλογή αυτή και ντρέπομαι που κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί το πλήγμα που θα δεχτεί η περιοχή μας από την φαεινή απόφαση. Συγχαρητήρια κύριοι”.

Κοινοποίηση