Υπέβαλλε την παραίτησή της η πρόεδρος του Δ.Σ. Σιντικής

Την παραίτησή της υπέβαλε στον δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής Σουλτάνα Ρόδη, η οποία στο κείμενό της επικαλείται την άτυπη σύσκεψη των τεσσάρων επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με την οποία αποφασίστηκε η θέση “Κλειδί” για την δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών, στον Δήμο Σιντικής.

Αναλυτικά η κυρία Ρόδη αναφέρει:

“Μετά τις τελευταίες εξελίξεις επί του προβλήματος εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Σιντικής Και ειδικότερα μετά την άτυπη Σύσκεψη των τεσσάρων επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (Φώτη Δομουχτσιδη, Ζήση Λούγγου, Όλγας Φυταγκουρίδου και Ιωσήφ Παναγιωτίδη), από την οποία προέκυψε η απόφαση εγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών εντός των ορίων του δήμου Σιντικής και συγκεκριμένα στη θέση κλειδί. Η παραπάνω άτυπη απόφαση:

Πρώτον, έρχεται σε αντίθεση με όλες τις προγενέστερες αποφάσεις σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων μεταναστών εντός του δήμου Σιντικής.

Δεύτερον, καταργεί το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου εφόσον η λήψη απόφασης για ένα τόσο σοβαρό θέμα γίνεται κεκλεισμένων των Θυρών χωρίς δικαίωμα έκφρασης γνώμης ούτε από τους δημοτικούς συμβούλους ούτε από τους δημότες που άμεσα τους αγγίζει ένα τέτοιο θέμα.

Τρίτον, οι προγενέστερες αποφάσεις για εγκατάσταση δομής Στη Ροδόπολη και μετά στη Βυρώνεια και πολύ περισσότερο Η άτυπη απόφαση εγκατάσταση του στη θέση κλειδί συνιστούν άμεση απειλή κατά της Ασφάλειας και της ζωής των κατοίκων των αντίστοιχων κοινοτήτων.

Τέταρτον, η τελική επιλογή της θέσης κλειδί εφόσον ήδη ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες διαμόρφωσης του χώρου οδηγεί στην πλήρη απαξίωση της συγκεκριμένης περιοχής καθώς και της περιοχής των οχυρών του Ρούπελ και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προσωπικές μου το επιθυμείς και αξίες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ευχαριστώ τους δημότες της Σιντικής που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και παρακαλώ να γίνει δεκτή η παραίτησή μου

Με εκτίμηση

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδη Σουλτάνα”

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •