Έκτακτα μέτρα από το Δήμο Νέας Ζίχνης για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορονοϊού


Η Δημοτική Αρχή Νέας Ζίχνης με υψηλό αίσθημα ευθύνης και έχοντας κύριο μέλημά της την προστασία της υγείας των δημοτών μας και όλων των συνανθρώπων μας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σοβαρότητα της κατάστασης καθώς και την ανάγκη επίδειξης συλλογικής και ατομικής ευθύνης και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας, αποφάσισε:

1. Αναστολή όλων των οικονομικών συναλλαγών με φυσική παρουσία των πολιτών στο Δημαρχείο του Δήμου Νέας Ζίχνης καθώς στα Δημοτικά Καταστήματα Αλιστράτης, Γαζώρου και Δραβήσκου. Όποιος επιθυμεί να προβεί σε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με το Δήμο, μπορεί να το κάνει μέσω e-banking.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για την εξυπηρέτηση του κοινού:2324350621

2. Οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου (Δημοτολόγια, Πρωτόκολλο, Ληξιαρχεία) καθώς και τα ΚΕΠ Νέας Ζίχνης και Αλιστράτης θα εξυπηρετούν τους πολίτες κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και μόνο με ραντεβού. Στο χώρο των υπηρεσιών οι πολίτες θα εισέρχονται ένας – ένας. Η εξυπηρέτηση των πολιτών μπορεί να γίνει και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ως εκ τούτου όσα δικαιολογητικά απαιτούνται θα γίνονται δεκτά όταν αποστέλλονται με email ή fax.
Εξαιρείται η υπηρεσία Ληξιαρχείου για δηλώσεις θανάτου.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για την εξυπηρέτηση του κοινού:
Ληξιαρχείο Νέας Ζίχνης: 2324350619 Ληξιαρχείο Αλιστράτης: 2324350319
Δημοτολόγια-Πρωτόκολλο: 2324350620, 2324350622
ΚΕΠ Νέας Ζίχνης:2324350711-712 ΚΕΠ Αλιστράτης:2324350318-319

3. Αναστέλλεται η λειτουργία της υπηρεσίας ΤΑΠ για τις συναλλαγές με το κοινό για τη ρύθμιση αδήλωτων τετραγωνικών. Για τη ρύθμιση δόθηκε παράταση μέχρι 30/6/2020.

4. Πολιτικοί γάμοι θα πραγματοποιούνται μόνο κατ’ εξαίρεση και εφόσον συντρέχει σημαντικός λόγος στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην έδρα του Δήμου μόνο με την παρουσία μαρτύρων και κατόπιν συνεννοήσεως με την υπηρεσία του Δήμου.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Νέας Ζίχνης 2324350619, Αλιστράτης: 2324350317 .

5. Αναστολή όλων των δια ζώσης συνεδριάσεων όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή, ΝΠΔΔ, Σχολικές Επιτροπές, ΝΠΙΔ). Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται εκ περιφοράς ή τηλεφωνικά.

6. Αναστολή όλων των εκδηλώσεων που οργανώνει ή συνδιοργανώνει ο Δήμος.

7. Αξιοποίηση των εργαζομένων σε υπηρεσίες του Δήμου και των ΝΠΔΔ αυτού, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί, σε υπηρεσίες του Δήμου προς εξυπηρέτηση των δημοτών.

8. Απολύμανση των Δημοτικών χώρων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

9. Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι θα δέχονται τους πολίτες μόνο κατόπιν ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2324350610

10.Άμεση προμήθεια αντισηπτικών και γαντιών μιας χρήσης για τους εργαζομένους.

11.Στο Δημαρχείο Νέας Ζίχνης καθώς και στα Δημοτικά Καταστήματα Αλιστράτης, Γαζώρου και Δραβήσκου θα τηρείται κατάσταση των πολιτών που εισέρχονται στα κτίρια.

Το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης θα πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους προκειμένου να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα κατεπείγοντα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στην προσπάθεια να μη μεταδοθεί ο ιός είμαστε όλοι μαζί. Τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής, μένουμε στο σπίτι, πλένουμε τα χέρια μας κι έτσι προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •