Καλαϊτζίδης: Υπάρχει επάρκεια ρυζιού στη χώρα

Αυξημένη είναι η ζήτηση στο ρύζι αναφέρει με ανάρτησή του, στο Facebook ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των “ΟΡΥΖΟΜΥΛΩΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Α.Ε.” Βασίλης Καλαϊτζίδης. Ο κύριος Καλαϊτζίδης κάνει λόγο για επάρκεια στην πρώτη ύλη στη χώρα μας χωρίς ωστόσο να μπαίνει σε λεπτομέρειες. Ο ίδιος κάνει γνωστό ότι στη γειτονική Ιταλία έχουν σταματήσει οι εξαγωγές μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας.

Συγκεκριμένα ο κύριος Καλαϊτζίδης σημειώνει στην ανάρτησή του:

“Υπάρχει αυξημένη ζήτηση και πίεση για άμεση παράδοση, για τους γνωστούς λόγους !! Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια & πιστεύω πως θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε … ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ σε πρώτη ύλη στην χώρα μας μέχρι στιγμής, δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες και να αναλύσω ποικιλίες κτλ Άλλωστε η ανάρτηση έχει διαφορετική στόχευση !!! Σε επικοινωνία μου , με μια απ τις μεγαλύτερες Ιταλικές εταιρίες (Βιομηχανία Ρυζιού) με ενημέρωσαν πως στην Ιταλία έχουν σταματήσει οι εξαγωγές μέχρι να καλυφθούν ΑΜΕΣΑ οι ανάγκες της χώρας τους , συμβόλαια που έχουν υπογράφει και είναι σε ισχύ, για εξαγωγή ρυζιού δεν εκτελούνται μέχρι νεοτέρας…

Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε καλλιέργεια ρυζιού με ποσοστό που αγγίζει το 52% η Ελλάδα είναι τετάρτη με ποσοστό 5,5 % περίπου…Στην Ελλάδα σήμερα, τώρα, αυτήν την στιγμή που βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις εξάγονται καράβια ολόκληρα, χιλιάδες τόνοι ρυζιού κυρίως έμφλοιο στην Τουρκία !!!!! Τα συμπέρασμα δικά σας !!!”

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •