Μητροπολίτης Λαγκαδά στον FOCUS FM: Να μην «πειράζουμε» το Θεό με τον κορονοϊό

«Η κυβέρνηση έλαβε μέτρα, που συμπίπτουν εν πολλοίς με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου», δήλωσε στον FOCUS FM ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Ιωάννης.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, τόνισε, ότι δεν πρέπει να «πειράζουμε» το Θεό, λέγοντας, «ο Θεός θα με φυλάξει και δε με νοιάζει αν θα πάθω κάτι. Δεν μπορείς να έχεις αγάπη στον πλησίον, να πιστεύεις και να μη σε νοιάζει τί θα πάθει ο άλλος. “Πειράζεις” τον ίδιο το Θεό” και ανέφερε την ευαγγελική περικοπή “ουκ εκπειράσεις Κύριον τον Θεόν σου”, την απάντηση του Χριστού στον Σατανά, όταν τον προκάλεσε στην έρημο να πέσει από ψηλά, λέγοντάς Του, αν είσαι Θεός πέσε, θα στείλει ο Θεός αγγέλους να σε σώσουν».

«Να μην πατάμε το γκάζι στο αυτοκίνητο προς το γκρεμό και να λέμε θα μας σώσει ο Θεός», εξήγησε ο Μητροπολίτης, εκτιμώντας, ότι «με πίστη, προσευχή και μετάνοια θα το ξεπεράσουμε». «Να έχουμε αισιοδοξία, να κάνουμε προσευχή και μέσα από την αυτομεμψία να δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να βιώσει να νοήματα των ημερών. Ελπίζω με τη βοήθεια του Θεού να αποδράμει σύντομα ο κίνδυνος, που υπάρχει», συμπλήρωσε.

«Όλα τα μέτρα ελήφθησαν χάριν της υγείας του λαού», επεσήμανε και κάλεσε τους πιστούς να εφαρμόζουν όσα λένε οι ειδικοί. «Σκεφτείτε να γίνει ένας γάμος και να μολυνθεί κάποιος», εξήγησε και συμπλήρωσε, ότι «η Εκκλησία δίνει βαρύτητα στην αξία του ανθρώπου και της σωτηρίας του. Μας δίνει ο Θεός την ευκαιρία να σκεφτούμε πιο πνευματικά τα πράγματα», δήλωσε, ενώ για το ενδεχόμενο να μην κάνουμε Ανάσταση ή περιφορά Επιταφίου στις εκκλησίες το Πάσχα, υπογράμμισε, ότι «θα υπάρξουν αποφάσεις ανάλογα με την εξέλιξη».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •