Γ. Καρούζος στον FOCUS FM: Άκυρες οι απολύσεις με το «κόλπο» της προειδοποίησης- Κανονικά το Δώρο Πάσχα

Όσοι εργοδότες χρησιμοποίησαν το «κόλπο» της προειδοποίησης για να κάνουν απολύσεις, αλλά και να μη μείνουν «έξω» από το πακέτο στήριξης της κυβέρνησης για όσους έκλεισαν λόγω κορωνοϊού είναι παράνομοι, σύμφωνα με τον εργατολόγο Γιάννη Καρούζο.

Μιλώντας στην εκπομπή του FOCUS FM 103.6 «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, ο κ. Καρούζος επεσήμανε, ότι έχει πληροφορίες, ότι κάποιοι εργοδότες κάνουν απόλυση με προειδοποίηση, για να προλάβουν την ΠΝΠ.

Όμως τόνισε, ότι «οποιαδήποτε απόλυση σε επιχειρήσεις, που έχουν κλείσει, με οριστική αναστολή, είναι άκυρη, εφόσον έγινε από χθες, ακόμη και με προειδοποίηση. Γιατί κατά τη νομολογία, όποιος εργοδότης προειδοποιεί ουσιαστικά την ίδια μέρα απολύει, ασχέτως πότε θα λυθεί η σύμβαση εργασίας με τον εργαζόμενο. Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις όποια απόλυση έκαναν από χθες και συνεχίσουν αύριο ή μεθαύριο, δε θα τύχουν οποιασδήποτε διευκόλυνσης» ξεκαθάρισε ο κ. Καρούζος.

Τι θα γίνει με τα «μπλοκάκια», όσους ήταν σε άδεια και το Δώρο Πάσχα

Ο κ. Καρούζος εξήγησε, ότι «τα μπλοκάκια και όσοι ήταν σε νόμιμη άδεια δεν παίρνουν τίποτα», ενώ για το Δώρο Πάσχα είπε, ότι «για τις επιχειρήσεις, που έχουν οριστική αναστολή, δίνεται αναλογικά μέχρι τη μέρα, που η επιχείρηση κατέβασε ρολά. Αυτές, που από μόνες τους έκλεισαν ή πάνε άσχημα, το καταβάλλουν όλο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη».

Για την πλατφόρμα των 800 ευρώ για τους εργαζόμενος, είπε «πρέπει να ανοίξει χθες, με το που θα βγει η ΠΝΠ», ενώ για το «πάγωμα» των υποχρεώσεων των εργοδοτών, σημείωσε, πως «ό,τι συζητάμε είναι για Φεβρουάριο. Εγώ μέχρι αύριο πρέπει να πληρώσω ασφαλιστικές εισφορές για Γενάρη. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αυτό».

Κοινοποίηση