Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών- Στο πλευρό της Εισαγγελέως για τα μέτρα κατά του κορονοϊού


Ψήφισμα με το οποίο επικροτεί την πρωτοβουλία της κας Εισαγγελέως να ζητήσει κατάλογο των δημοσίων υπαλλήλων που έλαβαν άδεια ειδικού σκοπού, εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών.

Μάλιστα χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία επιβεβλημένη, λόγω των φαινομένων συνωστισμού σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που εμφανίστηκαν από την επόμενη ημέρα της χορήγησης των εν λόγω αδειών και στιγματίστηκαν από όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης .

Αναλυτικά, το ψήφισμα του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Σερρών δηλώνει την ομόθυμη στήριξή του σε όλες τις πρωτοβουλίες που έλαβε άμεσα και νόμιμα η κα Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σερρών προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία στο Νομό μας, εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις που εκδόθηκαν για την προστασία του κοινού από την διάδοση της πανδημίας κατόπιν μάλιστα και της με αριθμό 4 από 12.03.2020 Εγκυκλίου του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Ειδικότερα , η πρωτοβουλία της κας Εισαγγελέως να ζητήσει κατάλογο των δημοσίων υπαλλήλων που έλαβαν άδεια ειδικού σκοπού που προβλέφθηκε στο αρ. 5 της από 11/3/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) (ΦΕΚ Α’ 55/11.3.2020) , υπήρξε επιβεβλημένη λόγω των φαινομένων συνωστισμού σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που εμφανίστηκαν από την επόμενη ημέρα της χορήγησης των εν λόγω αδειών και στιγματίστηκαν από όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Κατόπιν τούτων, επικροτούμε τις ενέργειες της κας Εισαγγελέως και δηλώνουμε ότι ο Σύλλογος μας θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε τέτοια ενέργεια που έχει ως σκοπό την ορθή εφαρμογή των μέτρων που έλαβε η Πολιτεία προκειμένου να αποτραπεί η πανδημία της νόσου covid-19 .
Αποφασίζουμε το παρόν ψήφισμά μας να κοινοποιηθεί στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης».

Κοινοποίηση