Ποιοι κλάδοι γεωργίας και αλιείας εντάσσονται στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση


Το Υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη προχώρησε στην κατ’ αρχήν εξειδίκευση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Γεωργία και την Αλιεία της χώρας μας και οι οποίες περιελήφθησαν στη σχετική λίστα με τους κλάδους που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα μέτρα αφορούν τις επιχειρήσεις των κλάδων εκείνων που πλήττονται από τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού (SARS-CoV2).

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι οι περαιτέρω πολιτικές στηρίξεως, τόσο σε επίπεδο μέτρων όσο και σε επίπεδο κλάδων θα αποφασίζονται κατόπιν σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων και ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσεως.

Ο κ. Βορίδης σημειώνει ότι “τις δύσκολες τούτες στιγμές που βιώνει ο τόπος, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρέχει στις ελληνικές επιχειρήσεις και στους παραγωγούς την αναγκαία προστασία προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους και οι θέσεις εργασίας σε αυτές“.

Οι κλάδοι που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης, είναι οι εξής:

Κοινοποίηση