Δήμος Βισαλτίας: Πως θα λειτουργήσει αύριο Δευτέρα η λαϊκή στο Δημητρίτσι


Την επιβολή καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας από αύριο Δευτέρα (23/3) στις 6:00 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε νέο τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες, για το συνολικό καλό και την προστασία της υγείας.

Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και ο λόγος της μετακίνησής του θα πρέπει να βεβαιώνεται (forma.gov.gr και δωρεάν sms 13033).

Όσον αφορά στη λειτουργία των λαϊκών αγορών από την Δευτέρα 23 Μαρτίου θα ισχύσουν ειδικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς κορονοϊού όπως είχε ανακοινώσει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στον Δήμο Βισαλτίας, η λαϊκή αγορά Δημητριτσίου (Δευτέρα 23/3) θα λειτουργήσει ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ και καλούνται οι επαγγελματίες- παραγωγοί να τηρήσουν αυστηρά τις παρακάτω οδηγίες:

1. Συμμετέχουν μόνο οι μισοί επαγγελματίες-παραγωγοί, οι οποίοι στην συνέχεια εκ περιτροπής ανά εβδομάδα θα εναλλάσσονται,
2. ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών τα 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα,
3. όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης,
4. κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.

Μετά το πέρας της λαϊκής στο Δημητρίτσι θα γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων, καθαρισμός και στην συνέχεια η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βισαλτίας θα προχωρήσει στην απολύμανση. Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι δημότες να μην σταθμεύσουν τα οχήματά τους στον συγκεκριμένο χώρο εάν δεν ολοκληρωθούν οι παραπάνω ενέργειες.

Κοινοποίηση