Παρέμβαση Εισαγγελέα ζητά ο Π. Καρίπογλου: «Το νοσοκομείο δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των μεταναστών στο νέο camp»


Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου, μετά και την μεταφορά των 600 περίπου μεταναστών, στην κλειστή δομή που βρίσκεται στη θέση «Κλειδί», του Δήμου Σιντικής.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Καρίπογλου επισημαίνει πως το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, σε αυτές τις ημέρες που πρέπει να λειτουργεί μόνο για τις ανάγκες της πανδημίας , δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της υγειονομικής κάλυψης των 1.000 ή πόσων άλλων μεταναστών που φιλοξενούνται ήδη στο νέο camp στη θέση «Κλειδί» του Δήμου Σιντικής.

Μάλιστα ανακοίνωσε πως σήμερα θα επικοινωνήσει με την κα Εισαγγελέα Σερρών για να παρέμβει, όπου και όπως είναι δυνατό, ενώ κάλεσε και τους λοιπούς θεσμικούς παράγοντες της πόλης και του Νομού, να εξετάσουν προσεκτικά το θέμα και να λάβουν σχετικές πρωτοβουλίες.

«Πληροφορήθηκα ότι ένας μεγάλος αριθμός από τους ανθρώπους αυτούς, που πιθανόν να νοσούν από διάφορες ασθένειες , καθώς έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιομέτρων σε άθλιες συνθήκες για να έρθουν στην Ελλάδα , επισκέφτηκε χθες το νοσοκομείο για να εξεταστεί. Προς Θεού , δε λέμε να μη τύχουν υγειονομικής κάλυψης οι άνθρωποι. Αλλά το Νοσοκομείο Σερρών έχει περιορισμένες δυνατότητες μη μπορώντας να καλύψει επαρκώς τους κατοίκους του Νομού μας. Άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση για την εξέταση αυτών των ανθρώπων εκτός του Νοσοκομείου σε χώρο που πρέπει να αναζητηθεί και από γιατρούς που θα προσληφθούν για το λόγο αυτό εκτάκτως. Οι γιατροί του Νοσοκομείου μας πρέπει να μείνουν αφοσιωμένοι και απερίσπαστοι στο έργο της καταστολής της συγκεκριμένης γρίπης» τονίζει στην ανάρτησή του ο κ. Καρίπογλου.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •