Οι βενζινοπώλες ζητούν να ενταχθούν στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό


Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, με επιστολή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάς και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, επισημαίνει ότι λόγω του κορονοϊού και των μέτρων περιορισμού της λειτουργίας των επιχειρήσεων και μετακινήσεων, οι πωλήσεις καυσίμων έχουν μειωθεί κατακόρυφα και τα πρατήρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Η επιστολή, έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Τα σοβαρά προβλήματα του πληθυσμού από την επίθεση του κορονοϊού, σε συνάρτηση με τα αναγκαία μέτρα που έλαβε η Πολιτεία, έπληξαν καίρια και τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Ήδη, από την έναρξη των αυστηρών μέτρων και του κλεισίματος του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων, μειώθηκαν οι μετακινήσεις καταναλωτών, επιχειρηματιών και εφοδιαστικών αλυσίδων με συνέπεια την κατακόρυφη μείωση, μέχρι και 60%, των πωλήσεων καυσίμων από τα πρατήρια. Τα δε νέα μέτρα καθολικής σχεδόν απαγόρευσης των μετακινήσεων, είναι βέβαιο ότι θα πλήξουν ακόμη περισσότερο την κατανάλωση με συνέπεια τη μείωση των πωλήσεων μέχρι και στο 90% της κανονικής περιόδου.
Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα για λόγους προστασίας των καταναλωτών-πελατών μας, των συναδέλφων και των εργαζομένων μας έχουμε αναστείλει την λειτουργία των πλυντηρίων στο μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά.
Με τέτοιες συνθήκες τα πρατήρια καυσίμων υποφέρουν κυριολεκτικά, η βιωσιμότητά τους είναι αμφίβολη και οι άνθρωποί τους κινδυνεύουν να βρεθούν και εκτεθειμένοι στον ιό και υπερχρεωμένοι.
Προκειμένου να προληφθούν αυτές οι καταστάσεις, παρακαλούμε όπως:
•Τα πρατήρια υγρών καυσίμων να ενταχθούν στην κατηγορία των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό με τις ανάλογες πρόνοιες (μείωση ενοικίου , ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις) και τις ανάλογες πρόνοιες για τους εργαζόμενους μας.
•Να καθοριστεί ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων στις 12 ώρες 7πμ.-7μμ.
Αναμένουμε τις ενέργειές σας άμεσα διότι βρισκόμαστε σε καθεστώς αβεβαιότητας και ομηρίας».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •