Τρεις μόνοι οι πάγκοι στη λαϊκή αγορά Δημητρίτσιου

Με τρεις πάγκους (παραγωγούς – πωλητές) και λιγοστούς καταναλωτές λειτούργησε σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου η λαϊκή αγορά στο Δημητρίτσι, αναλογιζόμενοι, όπως φαίνεται, οι πολίτες την σοβαρότητα της κατάστασης και τηρώντας πιστά τα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση.

Με βάση τα μέτρα για την λειτουργία των λαϊκών αγορών αναμένεται από τους δημότες και τους παραγωγούς-πωλητές, με είδη διατροφής και προϊόντα ατομικής υγιεινής μόνο, που θα συμμετέχουν την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 (λόγω αργίας της 25ης Μαρτίου) στην λαϊκή αγορά Μαυροθάλασας να τηρήσουν αυστηρά τις παρακάτω οδηγίες:

1. Συμμετέχουν μόνο οι μισοί επαγγελματίες-παραγωγοί, οι οποίοι στην συνέχεια εκ περιτροπής ανά εβδομάδα θα εναλλάσσονται,

2. ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών τα 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα,

3. όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης,

4. κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα. Μετά το πέρας της λαϊκής στη Μαυροθάλασσα, θα γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων και καθαρισμός και στην συνέχεια η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βισαλτίας θα προχωρήσει στην απολύμανση. Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι δημότες να μην σταθμεύσουν τα οχήματά τους στον συγκεκριμένο χώρο εάν δεν ολοκληρωθούν οι παραπάνω ενέργειες.

Τονίζεται πως όλα τα έκτακτα μέτρα λαμβάνονται με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Δεν χρειάζεται πανικός. Είναι απαραίτητο, να δείξουμε όλοι ψυχραιμία και υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης.

Η μάχη ενάντια στη διάδοση του κορονοϊού πρέπει να δοθεί συντεταγμένα από όλους ανεξαίρετα, πολίτες και θεσμικούς φορείς.

Η Δημοτική αρχή Βισαλτίας καλεί τους δημότες να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα σε αυτή την πολύ κρίσιμη και δύσκολη περίοδο και τους διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την κυβέρνηση, τον ΕΟΔΥ και τη ΓΓΠΠ, προκειμένου να συντονιστούν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο όλες οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία και κυρίως αυτή των πλέον ευπαθών ομάδων πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •