Σέρρες: Κλειστά τα μεσιτικά γραφεία λόγω Κορωνοϊού

Παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού τα μεσιτικά γραφεία του Νομού Σερρών μετά από απόφαση του Συλλόγου Μεσιτών Νομού Σερρών. Ο Σύλλογος μεσιτών Σερρών αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα γραφεία των μελών του στον νομό Σερρών κλειστά μετά από προτροπή και της ομοσπονδίας μεστιτών Ελλάδος όπως κάνει γνωστό ο πρόεδρος των μεσιτών Σερρών Αχιλλέας Κέφας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Μεσιτών Σερρών

Εχθές το βράδυ με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην διεύρυνση της λίστα των ΚΑΔ για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον Covid-19. Για δεύτερη φορά δεν συμπεριλαμβάνεται το επάγγελμα του μεσίτη.
Ο Σύλλογος Μεσιτών Νομού Σερρών με την ενότητα που τον διακρίνει, από την προηγούμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα από την Δευτέρα 16/3/2020 αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα γραφεία των μελών του στον νομό Σερρών. Μετά και από προτροπή και της ομοσπονδίας μεστιτών Ελλάδος.
Αυτό έγινε αποδεκτό από όλους τους συναδέλφους.
Δεν είχαμε όρεξη για διακοπές ούτε και θέλαμε να αλλάξει έτσι η καθημερινότητα μας. Καθώς στην πλειοψηφία τους οι μεσίτες έχουν έσοδα αμιγώς από το επάγγελμα αυτό. Οι λόγοι που μας οδήγησαν στο κλείσιμο των γραφείων μας είναι δυο. Και είναι πολλοί σημαντικοί.
Πρώτος λόγος είναι το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που διέπει όλους τους συναδέλφους.
Η φύση του επαγγέλματος μας αποτελεί στην κυριολεξία μια υγειονομική βόμβα. Καθώς ένας μεσίτης για να διεκπεραιώσει μια πράξη μεταβίβασης ακινήτου θα πρέπει να έρθει σε άμεση επαφή με μια σωρεία άλλων ανθρώπων και επαγγελμάτων.
Πολλές φορές θα πρέπει να εισέλθει σε ξένα σπίτια για να βγάλει φωτογραφίες. Ακόμη και να κάνει ραντεβού στο γραφείο του με πάνω από 5 άτομα. Όπου για να καταλήξουν σε συμφωνία, προυπάρχει έντονη συζήτηση, ανταλλαγή εγγράφων και αναγκαστική κοντινή επαφή.
Δεύτερος λόγος είναι η προσωπική μας υγεία. Κάθε γραφείο του συλλόγου μας απαρτίζεται από 2 έως και 10 άτομα προσωπικό. Κάλλιστα θα μπορούσε κανείς να καταλάβει ότι μέσα σε έναν τέτοιο χώρο είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν και υπάρχουν άτομα με επικείμενα προβλήματα υγείας. Και καθώς αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στον νέο ιό. Θα ήταν άδικο έως και ανόητο να αναγκάσουμε αυτούς τους ανθρώπους να έρχονται κανονικά στην εργασία τους.
Ακόμη πολλοί συνάδελφοι του συλλόγου μας είναι σε μια ηλικία όπου είναι ήδη ευάλωτοι στον νέο ιό με αποτέλεσμα ακόμη και να αποφάσιζαμε ότι τα γραφεία παραμείνουν ανοιχτά. Οι ίδιοι δεν θα μπορούσαν να δουλέψουν.
Οι μεσίτες είμαστε ένα ευγενές επάγγελμα, που όλα αυτά τα χρόνια της ιστορίας μας δεν έχουμε δημιουργήσει πρόβλημα σε καμία περίπτωση όσων αφορά την τακτική μας και τον τρόπο που δουλεύουμε.
Αντιθέτως δε, είμαστε από τους επαγγελματίες που πληρώνουμε κανονικά τις εισφορές τους και συντελούμε στην ομαλή λειτουργία της οικονομίας.
Δεν είμαστε εδώ για να ζητήσουμε ελεημοσύνη από την κυβέρνηση.
Ζητάμε τα αυτονόητα. Ενώ ακόμη προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω μας κατάλοιπα από μια κρίση 10 ετών που τσάκισε τα επαγγέλματα μας.
Το «ακίνητο» είναι το πρώτο επάγγελμα που οποιαδήποτε τύπου κρίση θα χτυπήσει.
Είμαστε ο κλάδος που δεν μεταχειρίστηκε ποτέ καμία κυβέρνηση ευνοϊκά!
Είμαστε ένα από τα βασικά κομμάτια της ελληνικής οικονομίας.
Ζητάμε να μας αντιμετωπίσετε έτσι.
Ζητάμε να εντάξετε το ΚΑΔ μας στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον Covid-19.
Αμεσα. Και χωρίς άλλους εμπαιγμους και ασαφής διαβεβαιώσεις!

32 Shares