Έξαλλοι οι επαγγελματίες Αλιστράτης: «Το να είσαι κρούσμα κορονοϊού δεν αποτελεί ‘στίγμα’ και δεν ‘στιγματίζεται’ ολόκληρη κοινωνία»


Με αφορμή το κρούσμα κορονοϊού που καταγράφηκε στην περιοχή της Αλιστράτης ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αλιστράτης αισθάνονται την ανάγκη να προχωρήσουν σε κάποιες διαπιστώσεις αλλά και διευκρινήσεις επί του ζητήματος, καθώς προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση της Αλιστράτης επισημαίνει πως με την δημοσιοποίηση του θέματος, της καταγραφής κρούσματος κορονοϊού σε δημότη της Αλιστράτης, προκλήθηκε πανικός και μεγάλη ανησυχία σε όλη την κοινωνία του τοπικού διαμερίσματος και πως «ορισμένοι επιχειρώντας να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες για το κρούσμα και για το πως κινήθηκε μέχρι την ημέρα της διάγνωσης του ιού, επινόησαν ιστορίες που πλήττουν σε πρώτο στάδιο τον νοσούντα και σε δεύτερο την κοινωνία της Αλιστράτης».

«Το να είσαι κρούσμα κορονοϊού δεν αποτελεί ‘στίγμα’ και σε καμία περίπτωση δεν ‘στιγματίζεται’ ολόκληρη κοινωνία. Δυστυχώς, κάποιοι προσπάθησαν να μας ‘στιγματίσουν’ και ως ένα βαθμό τα κατάφεραν.
Σήμερα, η Αλιστράτη δίνει τη μάχη της. Οι προμηθευτές της γειτονικής Δράμας αποφεύγουν τους επαγγελματίες της περιοχής μας και με δυσκολία εξυπηρετούν το τοπικό διαμέρισμα.
Απευθυνόμενοι ως επαγγελματίες σε όλους τους Σερραίους και Δραμινούς, ανακοινώνουμε πως οι επιχειρήσεις της Αλιστράτης, που διατηρούν ακόμα τη δραστηριότητά τους, τηρούν με ευλάβεια τις οδηγίες και τα μέτρα υγιεινής που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας για την ασφάλεια των πολιτών.
Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, η οποία αντέδρασε γρήγορα και προχώρησε αμέσως στην απολύμανση των δημόσιων χώρων της Αλιστράτης.
Η Αλιστράτη είναι ασφαλής και δεν κινδυνεύει κανείς από τους κατοίκους της.
Ευχόμαστε υγεία σε όλο τον κόσμο.
Με ψυχραιμία και σεβασμό για τον συνάνθρωπο θα κερδίσουμε τη μάχη» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κοινοποίηση