ΕΒΕΣ: «Να συμπεριλαμβάνονται και οι Σερραϊκές επιχειρήσεις στις διαδικασίες απευθείας ανάθεσης»


Να συμπεριλαμβάνονται και, αν είναι δυνατόν, να προτιμούνται οι επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών, που διαθέτουν καλύτερη ποιότητα και χαμηλότερες τιμές, στις διαδικασίες απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια υπηρεσιών και υλικών που περιορίζουν την επέκταση του κορωνοϊού, ζήτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας, ζήτησε με επιστολές του προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τους Δημάρχους του Νομού και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου.

Τονίστηκε ότι «είναι αναγκαία η στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Σερρών, καθώς ήδη, πριν από την τωρινή κρίση, αντιμετώπιζαν προβλήματα, όπως το διασυνοριακό παραεμπόριο, ο αθέμιτος ανταγωνισμός με επιχειρήσεις στην άλλη πλευρά των συνόρων, η εκροή συναλλάγματος προς γειτονικές χώρες λόγω φθηνότερων τιμών και φορολογικών συντελεστών, προβλήματα ρευστότητας, γραφειοκρατία κλπ.».

Στα προβλήματα αυτά προστέθηκαν, πλέον και οι δυσβάσταχτες επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, απειλώντας την ίδια τους την επιβίωση.

Κοινοποίηση