250 ροδοπελεκάνοι στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης (Βίντεο)

Μετά την πλωτή και την ξύλινη πλατφόρμα, οι πελεκάνοι εγκαθίστανται για αναπαραγωγή και στο τεχνητό νησί το οποίο βρίσκεται μεταξύ των άλλων δύο τεχνητών κατασκευών. Στο τεχνητό νησί, εκτός από τους αργυροπελεκάνους φωλιάζουν και οι ροδοπελεκάνοι οι οποίοι ξεκινούν την αναπαραγωγή τους πολύ αργότερα σε σχέση με τους αργυροπελεκάνους και αυτό διότι δεν έχουν φθάσει ακόμα από την Αφρική.

Στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης υπάρχουν τώρα περίπου 250 ροδοπελεκάνοι, ο μεγαλύτερος αριθμός τους θα περάσει από την περιοχή τις επόμενες εβδομάδες, με προορισμό κυρίως την Πρέσπα, την Κάρλα και το Δέλτα του Δούναβη, λίγες εκατοντάδες από αυτούς θα μείνουν στην περιοχή, και ένας μικρός αριθμός από αυτούς θα αναπαραχθεί στο τεχνητό νησί.

Pelicans on the artificial island, LKNP

Μετά την πλωτή και την ξύλινη πλατφόρμα, οι πελεκάνοι εγκαθίστανται για αναπαραγωγή και στο τεχνητό νησί το οποίο βρίσκεται μεταξύ των άλλων δύο τεχνητών κατασκευών. Στο τεχνητό νησί, εκτός από τους αργυροπελεκάνους φωλιάζουν και οι ροδοπελεκάνοι οι οποίοι ξεκινούν την αναπαραγωγή τους πολύ αργότερα σε σχέση με τους αργυροπελεκάνους και αυτό διότι δεν έχουν φθάσει ακόμα από την Αφρική. Στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης υπάρχουν τώρα περίπου 250 ροδοπελεκάνοι, ο μεγαλύτερος αριθμός τους θα περάσει από την περιοχή τις επόμενες εβδομάδες, με προορισμό κυρίως την Πρέσπα, την Κάρλα και το Δέλτα του Δούναβη, λίγες εκατοντάδες από αυτούς θα μείνουν στην περιοχή, και ένας μικρός αριθμός από αυτούς θα αναπαραχθεί στο τεχνητό νησί.

Gepostet von Lake Kerkini National Park am Freitag, 3. April 2020

Πηγή: Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης

107 Shares