Κ. Καρπουχτσής για κλειστή δομή στη θέση ‘Κλειδί»: «Η κυβέρνηση λειτούργησε με ‘εγκληματική’ προχειρότητα»


«Καμπανάκι» για την κατάσταση που επικρατεί στην κλειστή δομή μεταναστών στη θέση «Κλειδί» του Δήμου Σιντικής, χτυπά το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Καρπουχτσής.

Σύμφωνα με τον κ. Καρπουχτσή, στη δομή καταπατείται κάθε έννοια αξιοπρεπούς διαβίωσης και εν μέσω κρίσης κορονοϊού, είναι πιθανό να μετατραπεί σε υγειονομική ‘βόμβα’.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο κ. Καρπουχτσής επισημαίνει τα εξής:

«Αποδείχθηκε περίτρανα στην κατ’ ευφημισμό ‘κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων’ στη θέση ‘Κλειδί’, στο Ρούπελ του Δήμου Σιντικής, ότι η κυβέρνηση λειτούργησε με ‘εγκληματική’ προχειρότητα, αφήνοντας την κατάσταση στο… έλεος της τύχης.
Η προσωρινή, δήθεν, κατάσταση, λαμβάνει χαρακτηριστικά μονιμότητας. Μία δομή, στην οποία οι συνθήκες καταπατούν κάθε έννοια αξιοπρεπούς διαβίωσης και που εν μέσω κρίσης κορονοϊού, είναι πιθανό να μετατραπεί σε υγειονομική ‘βόμβα’.
Οι κάτοικοι της περιοχής δικαιολογημένα ανήσυχοι και ανάστατοι, αφέθηκαν ουσιαστικά μόνοι, με το ‘πρόβλημα’ χωρίς να υπάρχει κάποιος να τους δίνει υπεύθυνες απαντήσεις, ενώ η Αστυνομία έχει κληθεί να αντιμετωπίσει μια κατάσταση χωρίς την αναγκαία υποστήριξη.
Κι όλα αυτά, την περίοδο που όλος ο πλανήτης βιώνει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση και με ένα σύστημα υγείας που ‘παλεύει’ να κρατηθεί, γιατί αν ‘καταρρεύσει’, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.
Μία κυβέρνηση, που προτιμά να κρύβει τα προβλήματα ‘κάτω από το χαλί’, παρά να τα αντιμετωπίζει με σχέδιο και υπευθυνότητα.
Έστω και την ύστατη ώρα ας λάβουν υπόψη τους την αγωνία και τις ανακοινώσεις τόσο των Αστυνομικών αλλά ειδικά του Προέδρου του Προμαχώνα.
Ας πράξουν τα αυτονόητα. Δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης…για αυτά έχουμε καιρό..είναι θέμα ίσως επιβίωσης».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •