Ν. Μηταράκης για “Κλειδί”: “Δεν ήταν εύκολο να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει μέσα σε 2 εβδομάδες”

Μια σύντομη αναφορά στην κλειστή δομή μεταναστών στο Κλειδί Σιντικής έκανε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σε συνέντευξή του, στον ΑΝΤ1.

Ο κύριος Μηταράκης μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” και στους Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη φαίνεται να αναγνωρίζει ότι το επίπεδο φιλοξενίας μεταναστών δεν είναι και το ιδανικό στις δομές της Σιντικής και της Μαλακάσας καθώς όπως είπε “οι συνθήκες στα δύο camps δεν είναι εύκολο να φτάσουν στο επίπεδο που πρέπει μέσα σε δύο εβδομάδες που κατασκευάστηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

Αναλυτικά η δήλωση του κυρίου Μηταράκη

“Δεν υπάρχουν κενές θέσεις στην ενδοχώρα. Αυτή τη στιγμή η πραγματικότητα είναι ότι δημιουργήσαμε έκτακτα δύο δομές στη Μαλακάσα και στη Σιντική Σερρών, οι οποίες ήδη έχουν γεμίσει μεταφέροντας από τα νησιά ανθρώπους που ήταν τον Μάρτιο και οι συνθήκες στα δύο camps δεν είναι εύκολο να φτάσουν στο επίπεδο που πρέπει μέσα σε δύο εβδομάδες που κατασκευάστηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν υπάρχουν δομές στη ενδοχώρα που θα επιτρέψουν σημαντικές μετακινήσεις”

Δείτε το απόσπασμα από το 4:43

Κοινοποίηση