Παπαφωτίου: Ακατανόητη και απαράδεκτη η απουσία ενημέρωσης για τα κρούσματα κορονοϊου στις Σέρρες

Με παρέμβασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, το οποίο έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης η επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων Αριάδνη Παπαφωτίου αναφέρθηκε στην απουσία επίσημης ενημέρωσης για τα κρούσματα του κορονοιού σε τοπικό επίπεδο. Η κυρία Παπαφωτίου κάλεσε τη δημοτική αρχή να ζητήσει από την 4η ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας να γίνεται καθημερινή ενημέρωση των Σερραίων.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Θεωρώ ακατανόητη όσο και απαράδεκτη την ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ από το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ μας, για τα κρούσματα κορονοιού στον νομό Σερρών. Να ζητηθεί επισήμως από την 4η ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας να γίνεται καθημερινή ενημέρωση των Σερραίων.

Μία ανακοίνωση γραπτή ή προφορική για τον αριθμό των κρουσμάτων, των ελέγχων που έγιναν, των ασθενών και των νοσηλευόμενων, είναι αρκετή. Δεν ενδιαφέρουν οι ταυτότητες των κρουσμάτων. Ενδιαφέρουν όμως τα στατιστικά μεγέθη.

Η σιωπή αυτή και ο αποκλεισμός όλων μας από μία αξιόπιστη ενημέρωση σε τοπικό επίπεδο, μόνο κακό κάνει. Επωάζει φήμες και παραπληροφόρηση ή ακόμη χειρότερα, δημιουργεί πλαστό εφησυχασμό.

Όταν η Κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος στο σύνολό τους υιοθέτησαν την καθημερινή αναλυτική και ανοιχτή ενημέρωση για το θέμα, δεν μπορεί για την 4η ΥΠΕ και τον Δ/κτή του Νοσοκομείου μας, να τραβάνε άλλη γραμμή. Επισημαίνω το οξύμωρο αλλά και τους κινδύνους αυτής της επιλογής”.

Κοινοποίηση