Το κλείσιμο του παράδρομου στα διόδια Προμαχώνα προκάλεσε αντιδράσεις


Την έντονη αντίδραση της «Κίνησης Σερραίων Πολιτών ΟΧΙ στα Διόδια», προκάλεσε η απόφαση για το κλείσιμο του παράδρομου, στα διόδια του Προμαχώνα.

Μάλιστα, η Κίνηση προχώρησε στην κατάθεση αναφοράς προς τον Υπουργό μεταφορών, τον Πρόεδρο της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε.» και η οποία κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σερρών.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά της Κίνησης, τονίζονται τα εξής:
«Δίχως να υπάρχει παραχώρηση ή έγκριση από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για το τμήμα ΧΘ: 95-900 τέλος κάθετου άξονα Α 25 Συνοριακός Σταθμός Προμαχώνα προς την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., η Εγνατία οδός, προχώρησε σε κλείσιμο του παράδρομου, βασιζόμενη μόνο στην απόφαση του Υπουργού Μεταφορών κ. Καραμανλή φεκ. Δ΄ 68/13-02-2020, που αναφέρει ότι ευθύνη για την συντήρηση, λειτουργία και έλεγχο έχει η Εγνατία οδός. Δηλαδή, μετά από 4 χρόνια που ήταν ανοιχτός ο παράδρομος, τώρα που είναι να πωληθούν σε ιδιώτες, με αποφάσεις καταχρηστικές καταδικάζουν τους δημότες Σιντικής, να κυκλοφορούν στην Εγνατία οδό για να πληρώνουν τα τέλη Διοδίων. Το «απίθανο» της υποθέσεως είναι ότι, η απόφαση αναφέρει, ευθύνη για την συντήρηση, λειτουργία και έλεγχο έχει η Εγνατία οδού. Αν λοιπόν είναι μόνο η συντήρηση και η λειτουργία, πως κατασκευάζουν στηθαία σε κυριότητα οικοπέδου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και αποκλίνουν την πρόσβαση των πολιτών στον παράδρομο. Είναι πασιφανές ότι, αυθαίρετα, παράνομο και καταχρηστικά, ερμηνεύουν την νομοθεσία προς όφελος των τελών διοδίων.
Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, τον κ. Καραμανλή ως υπουργός μεταφορών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον κ. Αντιπεριφερειάρχα Σερρών, τον Δήμο Σιντικής, που για ακόμη μια φορά μας έφεραν ένα αναπτυξιακό έργο που είναι η καταβολή των τελών Διοδίων. Δηλαδή, που θα πληρώνει ο έλληνας πολίτης, υποχρεωτικά, διότι πολύ απλά έκλεισαν και τον τελευταίο παράδρομο που μπορούσαμε να μετακινηθούμε».

Κοινοποίηση