Δεν «χαλαρώνουν» τα μέτρα για την Πρωτομαγιά- Τι γίνεται με την άδεια ειδικού σκοπού


Τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

«Το λέω αυτό και για το επόμενο Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς και υπενθυμίζω ότι η έξοδος από το σπίτι γίνεται για τους συγκεκριμένους λόγους που ισχύουν μέχρι σήμερα και τηρώντας πάντα τα μέτρα υγιεινής, αλλά κυρίως τις αποστάσεις. Δεν υπάρχει χώρος για χαλάρωση. Βλέπετε ότι σε κάθε γωνιά της χώρας καραδοκούν λόγοι και αιτίες για μικρές ή μεγάλες εξάρσεις της νόσου. Ας παραμείνουμε προσεκτικοί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ο ίδιος, τόνισε ότι η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για γονείς, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο από τις 11 Μαρτίου με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης την αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του», λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται μέχρι την 10η Μαΐου 2020.

50 Shares