Οδηγίες για τη χρήση των κλιματιστικών- Διευκολύνουν στη μετάδοση του κορονοϊού;


Σχετικά με τη χρήση των κλιματιστικών, από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, εξεδόθη χθες εγκύκλιος για τη λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Διευκρινίζεται στην εγκύκλιο ότι οι κλιματιστικές μονάδες αυτές καθ’ αυτές δεν λειτουργούν ως εστίες ανάπτυξης και πολλαπλασιασμού του ιού, παρόλα αυτά, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να διευκολύνουν την αερογενή μετάδοση με μηχανικό τρόπο από άτομα που είναι ήδη φορείς.

Κάποια χαρακτηριστικά σημεία: Η αύξηση παροχής του νωπού αέρα στις κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, είναι ένα σημαντικό μέτρο από αυτή την εγκύκλιο και η πλήρης αποφυγή της ανακυκλοφορίας του αέρα.

Για τις μονάδες οικιακού τύπου, τα air condition που έχουμε στο σπίτι μας, τα κλιματιστικά, όπου είναι εφικτό να τίθενται ομοίως εκτός λειτουργίας ή όταν αυτό δεν είναι εφικτό, να τίθενται σε συνεχή λειτουργία 24/7, με παράλληλη λειτουργία φυσικού αερισμού.

Ενώ οι τακτικές εργασίες αντικατάστασης και συντήρησης των φίλτρων των κλιματιστικών, να εκτελούνται με χρήση και λήψη όλων των προστατευτικών μέτρων, ατομική προστασία, αερισμό του χώρου, ασφαλή αποκομιδή των φίλτρων και αναπνευστική προστασία.

14 Shares