Το μήνυμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών για την Πρωτομαγιά

“Τιμούμε σήμερα , τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο του 1886, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του ’36, τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944, όλους τους αγωνιστές της εργατικής τάξης, όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο” αναφέρει στο μήνυμά της, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

“Η Πρωτομαγιά του 2020 βρίσκει εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη σε συνθήκες μιας ζοφερής παγκόσμιας πανδημίας . H χώρα μας αντιμετωπίζει ήδη πρωτοφανή κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας μας σε όλα τα επίπεδα” συνεχίζει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στέκεται αποφασιστικά απέναντι σε συμφέροντα και πολιτικές που σχεδιάζουν την επαναφορά της προηγούμενης κατάστασης απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης, τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικού κράτους”

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών:

Συμπληρώνονται 134 χρόνια από τον ιστορικό αγώνα των εργατών του Σικάγο, για δουλειά με αξιοπρέπεια. Η Πρωτομαγιά του 1886 έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος και παραμένει το διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Τιμούμε σήμερα , τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο του 1886, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του ’36, τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944, όλους τους αγωνιστές της εργατικής τάξης, όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Πρωτομαγιά του 2020 βρίσκει εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη σε συνθήκες μιας ζοφερής παγκόσμιας πανδημίας . H χώρα μας αντιμετωπίζει ήδη πρωτοφανή κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας μας σε όλα τα επίπεδα.

Η κυβέρνηση της δεξιάς ως γνήσια εκπρόσωπος του μεγάλου κεφαλαίου, ως αντηχείο των ντόπιων ολιγαρχών, μας ξαναγυρίζει με μεγάλη ταχύτητα πίσω, στις αιτίες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Στο κράτος της διαφθοράς της διαπλοκής και της αρπαχτής . Στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Στην οικονομική στασιμότητα. Σε μια κοινωνία διακρίσεων. Σε πολιτικές που βλέπουν την πανδημία τη ως ευκαιρία για πλιάτσικο. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στέκεται αποφασιστικά απέναντι σε συμφέροντα και πολιτικές που σχεδιάζουν την επαναφορά της προηγούμενης κατάστασης απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης, τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικού κράτους.

Προτάσσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, το συλλογικό μας αγώνα για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Αυτός είναι ο δικός μας φόρος τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης

Αγωνιζόμαστε για να έχουν όλοι πρόσβαση στη δημόσια υγεία, για να μην κατεδαφιστούν οι κοινωνικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα με πρόσχημα την πανδημία.

Οι πιέσεις που δέχονται ήδη εργαζόμενοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες νέοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λόγω της μείωσης τζίρων και εισοδημάτων, σε συνδυασμό με την έλλειψη προστασίας, συνιστούν ένα μείγμα την επόμενη μέρα θα οδηγήσει σε κύμα πτωχεύσουν, βίαιων εξαγορών, μείωσης μισθών και βεβαίως απολύσεων.

Θα οδηγήσει, εν τέλει, σε μία βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ εχόντων και κατεχόντων.

Απέναντι σε όλους αυτούς τους κινδύνους για μια γενικευμένη κοινωνική κρίση που θα ακολουθήσει την υγειονομική, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτάσσει την ανάγκη για τη διαμόρφωση μιας ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας με στόχο τη δημιουργία μιας νέας πλειοψηφίας πάνω σε ένα προοδευτικό σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης.

Ένα σχέδιο υπεράσπισης των δυνάμεων της εργασίας,

Η αριστερά δεν δραπετεύει στις συνθήκες της κρίσης. Μένουμε όρθιοι και δυνατοί στις συνθήκες της πανδημίας. Δίνουμε τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού, για την Παιδεία, την εργασία, τον Πολιτισμό, την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών

«ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ»

 

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •